Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20/7

Ο Τζόνι Ντεπ μας μεταφέρει στις Βερσαλλίες του 18ου αιώνα, οι αδελφοί Κοέν μας θυμίζουν το κινηματογραφικό ντεμπούτο τους και η Μάργκο Ρόμπι έρχεται να τα κάνει όλα… ροζ

Barbie3

Barbie

Η Μάργκο Ρόμπι είναι η διασημότερη κούκλα στον κόσμο και μια ευτυχισμένη κάτοικος της Barbieland, ενός ειδυλλιακού τόπου όπου κάθε Barbie είναι σημαντική και έχει έναν ενεργό ρόλο. Η δική μας, όμως, παθαίνει ξαφνικά υπαρξιακή κρίση και ξεκινάει με τον πιστό φίλο της Κεν, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τον έρωτά της, ένα ταξίδι στον αληθινό κόσμο. Η πιο πολυσυζητημένη ταινία του καλοκαιριού φέρνει τη σκηνοθετική υπογραφή της Γκρέτα Γκέργουιγκ ("Μικρές Κυρίες", "Lady Bird"), η οποία υπογράφει και το σενάριο με τον Νόα Μπάουμπακ ("Ιστορίες Γάμου"), ενώ την Μάργκο Ρόμπι πλαισιώνουν οι Ράιαν Γκόσλινγκ, Αμέρικα Φερέρα, Κέιτ ΜακΚίνον, Ίσα Ρέι, Ρέα Πέρλμαν, Γουίλ Φέρελ, Μάικλ Σέρα, Σίμου Λιού, Ντούα Λίπα (που λέει κι ένα τραγούδι) και η Έλεν Μίρεν ως αφηγήτρια της διασκεδαστικής ιστορίας.

Ζαν ντι Μπαρί, η Ερωμένη του Βασιλιά

Η ταινία η οποία άνοιξε επίσημα το τελευταίο φεστιβάλ των Καννών είναι ένα δράμα εποχής με τον Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκο 15ο και την Μαϊουέν ως επίσημη ερωμένη του Ζαν ντι Μπαρί. Μια φτωχή εταίρα που τον 18ο αιώνα κατάφερε να φτάσει ως τη γαλλική βασιλική αυλή, με την πρωταγωνίστρια Μαϊουέν ("Poliss", "Ο Βασιλιάς μου") να σκηνοθετεί αυτή την αληθινή ιστορία ιλιγγιώδους ανόδου και δραματικής πτώσης στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Μελβίλ Πουπό, Πιέρ Ρισάρ και Μπενζαμάν Λαβέρν.

Η Ρίζα του Κακού

Γαλλικό δραματικό θρίλερ του Σεμπαστιάν Μαρνιέ στην παράδοση του βιτριολικού Κλοντ Σαμπρόλ, με την Λορ Καλαμί στο ρόλο μιας άπορης γυναίκας η οποία επανασυνδέεται με τον πατέρα της. Έναν πλούσιο μεγιστάνα ο οποίος την προσκαλεί στην πολυτελή παραθαλάσσια βίλα του, όπου θα γνωρίσει την καινούρια του οικογένεια: την ιδιόρρυθμη σύζυγό του, τη φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, μια επαναστατημένη έφηβη και μια απειλητική υπηρέτρια. Ο καθένας τους έχει τη δική του ατζέντα, η οποία θα αποκαλυφθεί μέσα από ένα επικίνδυνο παιχνίδι παραπλάνησης, αγωνιώδες μέχρι και το τελευταίο πλάνο.

Άκου τη Μαμά

Ο οκτάχρονος Πίτερ (Γούντι Νόρμαν) αναστατώνεται από ένα μυστηριώδες, συνεχές χτύπημα που ακούγεται από το εσωτερικό του τοίχου του υπνοδωματίου τού καινούριου σπιτιού του. Ένα χτύπημα που οι γονείς του (Λίζι Κάπλαν και Άντονι Σταρ) επιμένουν ότι είναι στη φαντασία του. Καθώς ο φόβος του Πίτερ εντείνεται, εκείνος αρχίζει να πιστεύει ότι οι γονείς του θα μπορούσαν να κρύβουν ένα τρομερό, επικίνδυνο μυστικό και αμφισβητεί την εμπιστοσύνη τους. Για ένα παιδί, τι θα μπορούσε να ήταν πιο τρομακτικό από αυτό;

Μόνο Αίμα

Στην καρδιά του Τέξας, ένας διεφθαρμένος ντετέκτιβ (Έμετ Γουόλς), ένα παράνομο ζευγάρι (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζον Γκετζ) και ένας σύζυγος (Νταν Χεντάγια) που σχεδιάζει να σκοτώσει τη γυναίκα του και τον εραστή της στήνουν ένα φαύλο κύκλο απληστίας και προδοσίας με απρόσμενη εξέλιξη. Με την πρώτη ταινία τους, οι αδελφοί Κοέν ξαναγράφουν τους κανόνες του φιλμ νουάρ, εκμοντερνίζοντας τη σκοτεινή εκδοχή των Ρέιμοντ Τσάντλερ και Ντάσιελ Χάμετ πάνω στο αμερικανικό όνειρο. Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Σάντανς του 1985. 

Η Περιπέτεια

Η αρχή του μοντέρνου σινεμά δια χειρός Μικελάντζελο Αντονιόνι αφορά μια κρουαζιέρα στα Αιολικά νησιά, όπου η εξαφάνιση μιας γυναίκας (Λέα Μασάρι) θα φέρει κοντά τον αρραβωνιαστικό της (Γκαμπριέλε Φερτσέτι) και την καλύτερή της φίλη (Μόνικα Βίτι). Παρ’ όλη την αρνητική υποδοχή της από το "επίσημο" κοινό του φεστιβάλ Κανών, η "Περιπέτεια" κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής και αποδείχτηκε σημείο αναφοράς της κινηματογραφικής ιστορία, ανατρέποντας θεμελιωμένες απόψεις περί εξέλιξης της πλοκής και της ψυχολογικής περιγραφής των χαρακτήρων.

Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου

Ο Κάρι Γκραντ, η Ρόζαλιντ Ράσελ και ο σκηνοθέτης Χάουαρντ Χοκς συναντιούνται σε μια από τις ξεκαρδιστικότερες σκρούμπολ κωμωδίες του κλασικού Χόλιγουντ. Στους ρόλους ενός παμπόνηρου αρχισυντάκτη εφημερίδας και της πρώην συζύγου του, μιας δαιμόνιας ρεπόρτερ που ετοιμάζεται να παντρευτεί ξανά και να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία, αλλά λογαριάζει χωρίς τον ερωτευμένο "ξενοδόχο", οι δυο σούπερ σταρ δίνουν ρεσιτάλ κωμικού τάιμινγκ, στην κορυφαία διασκευή του θεατρικού των Μπεν Χεκτ και Τσαρλς ΜακΆρθουρ "Η πρώτη σελίδα".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.