Έρχεται στην Κεφαλονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Κύματα"

Σύντομα το Αργοστόλι πρόκειται να φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά τη διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανάβει τους προβολείς του το φιλόδοξο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς "Κύματα" (27/8-3/9) με έδρα το Αργοστόλι και το δημοτικό χώρο Θαλασσόμυλο, το οποίο φέτος συγκεντρώνει μια ενδιαφέρουσα ομάδα σημαντικών καλεσμένων.

Συγκεκριμένα, το νησί πρόκειται να επισκεφτούν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Οικονομίδης, Γιάννης Αγγελάκας, Εύα Στεφανή, όπως επίσης οι Σέρβοι δημιουργοί Σλόμπονταν Σιγάν και Σρνταν Γκολούμποβιτς. Ακόμη, στη Κεφαλονιά θα βρεθούν οι μουσικοι Illegal Operation, Νίκος Βελιώτης καθώς και ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος. Το πλήρες πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Ιδρυτής του φεστιβάλ είναι ο γεννημένος στην Κεφαλονιά Μαρίνος Σκλαβουνάκης, ο οποίος έχει βραβευτεί για τη δουλειά του ως location manager ("Μαγνητικά Πεδία"). Σχολιάζοντας τη φετινή διοργάνωση σημειώνει:

"Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ 'Κύματα' θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σκοπός μας είναι η  ανάδειξη και προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, η ψυχαγωγία και η συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ανάδειξη της Κεφαλονιάς ως κινηματογραφικό προορισμό. Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα σε σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με καλεσμένους τους ίδιους και τους συντελεστές των ταινιών τους. Επίσης θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς και γελοιογράφους, καθώς και μουσικές συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Δημιουργήσαμε αυτό το Φεστιβάλ με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την Τέχνη. Το νόημα της Τέχνης άλλωστε έγκειται στο ότι αποκαλύπτει το εσώτερο νόημα της ζωής. Τέχνη δεν είναι οι ίδιες οι εκδηλώσεις, αλλά το αποτύπωμα που αφήνουν. Κι εμείς στοχεύουμε ακριβώς σε αυτό...".

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε εδώ: https://kymatafestival.gr/
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.