Έρχεται στην Κεφαλονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Κύματα"

Σύντομα το Αργοστόλι πρόκειται να φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά τη διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανάβει τους προβολείς του το φιλόδοξο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς "Κύματα" (27/8-3/9) με έδρα το Αργοστόλι και το δημοτικό χώρο Θαλασσόμυλο, το οποίο φέτος συγκεντρώνει μια ενδιαφέρουσα ομάδα σημαντικών καλεσμένων.

Συγκεκριμένα, το νησί πρόκειται να επισκεφτούν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Οικονομίδης, Γιάννης Αγγελάκας, Εύα Στεφανή, όπως επίσης οι Σέρβοι δημιουργοί Σλόμπονταν Σιγάν και Σρνταν Γκολούμποβιτς. Ακόμη, στη Κεφαλονιά θα βρεθούν οι μουσικοι Illegal Operation, Νίκος Βελιώτης καθώς και ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος. Το πλήρες πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Ιδρυτής του φεστιβάλ είναι ο γεννημένος στην Κεφαλονιά Μαρίνος Σκλαβουνάκης, ο οποίος έχει βραβευτεί για τη δουλειά του ως location manager ("Μαγνητικά Πεδία"). Σχολιάζοντας τη φετινή διοργάνωση σημειώνει:

"Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ 'Κύματα' θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σκοπός μας είναι η  ανάδειξη και προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, η ψυχαγωγία και η συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ανάδειξη της Κεφαλονιάς ως κινηματογραφικό προορισμό. Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα σε σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με καλεσμένους τους ίδιους και τους συντελεστές των ταινιών τους. Επίσης θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς και γελοιογράφους, καθώς και μουσικές συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Δημιουργήσαμε αυτό το Φεστιβάλ με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την Τέχνη. Το νόημα της Τέχνης άλλωστε έγκειται στο ότι αποκαλύπτει το εσώτερο νόημα της ζωής. Τέχνη δεν είναι οι ίδιες οι εκδηλώσεις, αλλά το αποτύπωμα που αφήνουν. Κι εμείς στοχεύουμε ακριβώς σε αυτό...".

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε εδώ: https://kymatafestival.gr/
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η περιπέτεια αρρρχίζει: Έρχεται το "Μπομπ Σφουγγαράκης: Η Αναζήτηση του Τετραγωνοπαντελονή!"

Ο αγαπημένος μας φίλος από τον βυθό επιστρέφει στον κινηματογράφο για την πιο επική του περιπέτεια.

19/12/2025

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι φρέσκιες αφίξεις που θα δούμε στους κινηματογράφους από τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι ταινίες του Τζέιμς Κάμερον σε σειρά αξιολόγησης

Ένα ranking των ταινιών του κινηματογραφικού μύθου, με αφορμή την κυκλοφορία του Avatar: Φωτιά και Στάχτη.

Απόψε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Δύο ξεχωριστές ταινίες, αποκατεστημένες και προσβάσιμες για όλους

"Πικρό ψωμί" και "Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις" προβάλλονται απόψε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Τζέιμς Κάμερον έχτισε τον μύθο του πολύ πριν το 'Avatar: Φωτιά και Στάχτη'

Για περισσότερα από 45 χρόνια, ο θρυλικός Καναδός σκηνοθέτης μετατρέπει το αδύνατο σε κινηματογραφική τελειότητα, αναγκάζοντας κάθε φορά Χόλιγουντ και κοινό σε βαθιά υπόκλιση.

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.