Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 6/7

Μια cult επανέκδοση, δύο horror και ένας δραματικός Χιού Τζάκμαν προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Γιος έρχονται

Μια cult επανέκδοση, δύο horror και ένας δραματικός Χιού Τζάκμαν προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Γιος

Η συνέχεια του οσκαρικού "Πατέρα" με τον Χιου Τζάκμαν. Το 2020 ο Φλόριαν Ζέλερ εξέπληξε τους πάντες με το συγκινητικό "Πατέρα", ένα φιλμ βασισμένο σε δικό του θεατρικό έργο, όπου ο Άντονι Χόπκινς δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας που βραβεύτηκε με Όσκαρ (όπως και ο Ζέλερ για το σενάριο), υποδύθηκε έναν άντρα που έρχεται οδυνηρά αντιμέτωπος με τη θνητότητα, τα όρια της μνήμης και το τέλος του χρόνου. Τώρα, σειρά έχει ο "Γιος" (6/7), στον οποίο ο Χιού Τζάκμαν καλείται να διαχειριστεί διαφορετικές, πλην εξίσου κρίσιμες είδους υπαρξιακές προκλήσεις. Ο Αυστραλός ενσαρκώνει έναν επιτυχημένο άντρα ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή με τη νέα σύντροφό του ανυπομονώντας για την άφιξη του παιδιού τους. Από το πουθενά, όμως, εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του μαζί με τον έφηβο γιο τους, απειλώντας να διαλύσει τα πάντα. Αφορμή, ένα τραύμα από το παρελθόν που δεν έχει επουλώσει τις πληγές του. Την πρωτοκλασάτη διανομή της ταινίας συμπληρώνουν η κορυφαία Λόρα Ντερν και η σταθερά ανερχόμενη Βανέσα Κίρμπι, με τον Τζάκμαν να επιθυμεί σίγουρα να διαδεχθεί ισάξια τον ερμηνευτικό θρίαμβο του Χόπκινς.

Τα Πάνω Κάτω

Ο Λουί Γκαρέλ πρέπει να σώσει τη μαμά του. Ο γιος μιας ώριμης γυναίκας, η οποία δουλεύει ως δραματοθεραπεύτρια στις φυλακές, πανικοβάλλεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του σκοπεύει να παντρευτεί έναν ληστή που σύντομα θα αποφυλακιστεί. Θα κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει, αλλά η συνάντηση με τον μελλοντικό πατριό του θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Τέταρτος Επιβάτης

Ισπανική κωμωδία σε τέσσερις τροχούς. Ο βιτριολικός σκηνοθέτης Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια ("Το Μπαρ"), υπογράφει μια ανατρεπτική κωμωδία που σμίγει με τα road movies. Κεντρικός ήρωας είναι ο χωρισμένος και χρεωμένος 50αρης Γιούλιαν, ο οποίος ταξιδεύει τακτικά στη Μαδρίτη χρησιμοποιώντας ένα αμάξι μαζί με άγνωστους επιβάτες ώστε να μοιραστούν τα έξοδα. Σε μια από αυτές τις διαδρομές ερωτεύεται κεραυνοβόλα την είκοσι χρόνια νεαρότερή του Λορένα, στην οποία όταν εξομολογηθεί τα συναισθήματά του έρχονται ακαριαία τα πάνω κάτω.

Book Club - Το Επόμενο Κεφάλαιο

Νταϊάν Κίτον και Τζέιν Φόντα το ξαναρίχνουν στο διάβασμα. Τέσσερις κολλητές φίλες μεταφέρουν τη λέσχη βιβλίου τους στην Ιταλία για ένα ανεπανάληπτο κωμικό ταξίδι, όπου καλεσμένα είναι μόνο κορίτσια. Ωστόσο, η πολλά υποσχόμενη εξόρμησή τους εκτροχιάζεται από μυστικά και ψέματα που έρχονται στην επιφάνεια, βγάζοντας τη χαλάρωση από την εξίσωση και προσθέτοντας την απροσδόκητη περιπέτεια.

Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα

Οι δαίμονες βγαίνουν παγανιά. Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του "Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 2", ο Τζος (Πάτρικ Γουίλσον) ταξιδεύει στην ανατολή για να εγκαταστήσει το γιο του Ντάλτον (Τάι Σίμπκινς) στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, τα φοιτητικά χρόνια του νεαρού δε ξεκινούν καθόλου ξένοιαστα, αφού σατανικοί δαίμονες από το παρελθόν επιστρέφουν για να τους στοιχειώσουν. Για να τους εξολοθρεύσουν μια και καλή θα πρέπει να βυθιστούν ακόμα περισσότερα στο Πέρα, αλλά και να έρθουν αντιμέτωποι με νέους ακόμα πιο ανατριχιαστικούς εφιάλτες. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως ο πρωταγωνιστής του franchise Γουίλσον, περνά εδώ για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα.

Το Άλλο με τον Τοτό, το Ξέρεις;

Ο γνωστός ήρωας των ανέκδοτων περνά στη μεγάλη οθόνη. Ο Τοτό είναι περιβόητες για τα αστεία και τις φάρσες που κάνει στο σχολείο αντί να προσέχει την ώρα του μαθήματος. Ωστόσο, όταν ένα απίθανο ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια σημαντικής εκδήλωσης και όλοι αμέσως κατηγορήσουν τον Τοτό, εκείνος είναι αποφασισμένος να αποδείξει πως είναι αθώος.

Resident Evil: Death Island

Τα ζόμπι είναι animated. Την ώρα που ο πράκτορας Λέον Κένεντι επιχειρεί να διασώσει έναν επιστήμονα, μία μυστηριώδης γυναίκα στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του. Την ίδια στιγμή, ένας συνάδελφός του ερευνά μια παράξενη επιδημία ζόμπι που έχει ξεσπάσει στο Σαν Φρανσίσκο. Η αιτία της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, αλλά το μόνο που ενώνει τα θύματα είναι η επίσκεψή τους στο Αλκατράζ. Ακολουθώντας αυτό το στοιχείο, ο Κρις και η ομάδα του κατευθύνονται προς το νησί, όπου έρχονται αντιμέτωποι με έναν νέο τρόμο.

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι

Οι Τζόελ και Ίθαν Κοέν στην πιο cult στιγμή τους. Από τις πιο εμβληματικές στιγμές των ‘90s και το φιλμ με τις περισσότερες σπαρταριστές ατάκες στη φιλμογραφία των αδερφών Κοέν, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και συνιστά must επιλογή για σινεμά. Στην ταινία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ο Τζεφ Μπρίτζις, πρωταγωνιστώντας στο ρόλο ενός άνεργου χίπη, ο οποίος μαζί με έναν πρώην βετεράνο του Βιετνάμ και τον Στιβ Μπουσέμι, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής, ενός κατουρημένου χαλιού και της συνωνυμίας με ένα διάσημο εκατομμυριούχο. Όλα αυτά, στα διαλείμματα ενός αβυσαλέου τουρνουά μπόουλινγκ!

Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη

Ερωτικά μπερδέματα με τον Κάρι Γκραντ και την Κάθριν Χέπμπορν. Ο Ντέιβιντ, ένας αφηρημένος παλαιοντολόγος, βρίσκεται μπροστά σε δύο τεράστιες προκλήσεις, το γάμο με τη συνάδελφό του Άλις και τη χρηματοδότηση του μεγαλόπνοου έργου του. Αλλά η συνάντησή του με τη Σούζαν, μια αδέξια κι εύπορη νεαρή, θα ανατρέψει όλα τα σχέδιά του.

Πάθος

Γκονταρικός σινεφιλικός υπαρξισμός. Ενας σκηνοθέτης γυρίζει μια ταινία δίχως να ξέρει και ο ίδιος το θέμα της, ενώ γύρω του κινούνται διάφορα πρόσωπα, μια εργάτρια, ένας εργοστασιάρχης, μια ξενοδόχος, δίχως και αυτοί να μπορούν να βρουν λύση στα κοινωνικά και υπαρξιακά τους προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.