Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά τον Ιούλιο

Δύο τίτλοι που πρόκειται να σπάσουν τα ταμεία κλέβουν την προσοχή αυτόν το μήνα.

Barbie teaser2 «Barbie»

Δύο τίτλοι που πρόκειται να σπάσουν τα ταμεία κλέβουν την προσοχή αυτόν το μήνα.

"Ο Γιος" (6/7)

Το 2020 ο Φλόριαν Ζέλερ εξέπληξε τους πάντες με το συγκινητικό "Πατέρα", ένα φιλμ βασισμένο σε δικό του θεατρικό έργο, όπου ο Άντονι Χόπκινς δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας που βραβεύτηκε με Όσκαρ (όπως και ο Ζέλερ για το σενάριο), υποδύθηκε έναν άντρα που έρχεται οδυνηρά αντιμέτωπος με τη θνητότητα, τα όρια της μνήμης και το τέλος του χρόνου. Τώρα, σειρά έχει ο "Γιος" (6/7), στον οποίο ο Χιού Τζάκμαν καλείται να διαχειριστεί διαφορετικές, πλην εξίσου κρίσιμες είδους υπαρξιακές προκλήσεις. Ο Αυστραλός ενσαρκώνει έναν επιτυχημένο άντρα ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή με τη νέα σύντροφό του ανυπομονώντας για την άφιξη του παιδιού τους. Από το πουθενά, όμως, εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του μαζί με τον έφηβο γιο τους, απειλώντας να διαλύσει τα πάντα. Αφορμή, ένα τραύμα από το παρελθόν που δεν έχει επουλώσει τις πληγές του. Την πρωτοκλασάτη διανομή της ταινίας συμπληρώνουν η κορυφαία Λόρα Ντερν και η σταθερά ανερχόμενη Βανέσα Κίρμπι, με τον Τζάκμαν να επιθυμεί σίγουρα να διαδεχθεί ισάξια τον ερμηνευτικό θρίαμβο του Χόπκινς.

"Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι" (6/7)

Από τις πιο εμβληματικές και cult στιγμές των ‘90s και το φιλμ με τις περισσότερες σπαρταριστές ατάκες στη φιλμογραφία των αδερφών Κοέν, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και συνιστά must επιλογή για σινεμά. Στην ταινία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ο Τζεφ Μπρίτζις, πρωταγωνιστώντας στο ρόλο ενός άνεργου χίπη, ο οποίος μαζί με έναν πρώην βετεράνο του Βιετνάμ και τον Στιβ Μπουσέμι, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής, ενός κατουρημένου χαλιού και της συνωνυμίας με ένα διάσημο εκατομμυριούχο. Όλα αυτά, στα διαλείμματα ενός αβυσαλέου τουρνουά μπόουλινγκ!

"Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Απειλή – Μέρος Πρώτο" (13/7)

Η αρχή του τέλους για τις επικίνδυνες αποστολές του Ίθαν Χαν είναι γεγονός, καθώς στο πρώτο μέρος του μεγαλειώδους φινάλε του franchise ο ήρωας με τον οποίο έχει ταυτιστεί ο Τομ Κρουζ καταφέρνει να βάλει τον εαυτό του σε όλο και πιο απειλητικές για τη ζωή του καταστάσεις. Ωστόσο, αυτήν τη φορά είναι αμφίβολο το πόσο αλώβητος θα καταλήξει εάν κρίνουμε από τα τρέιλερ της έβδομης "Επικίνδυνης Αποστολής", αφού σε αυτά βλέπουμε τον Κρουζ να πηδάει από έναν πανύψηλο γκρεμό με τη μηχανή του, ενώ σε μια άλλη σκηνή ένα τρένο 70 τόνων πέφτει από μια γέφυρα προτού καταστραφεί ολοσχερώς. Έπετια, θυμίζουμε πως εκτός από τον Κρουζ, τους ρόλους τους επαναλαμβάνουν οι Βινγκ Ρέιμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και Σάιμον Πεγκ, ενώ πίσω από την κάμερα βρίσκεται για τρίτη διαδοχική φορά ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι των ιδιαίτερα επιτυχημένων "Μυστικό Έθνος" (2015) και "Η Πτώση" (2018).

"Barbie" (20/7)

Με τη δυναμική του camp φαινόμενου της δεκαετίας, η ταινία που δίνει σάρκα και οστά στη διασημότερη κούκλα της ιστορίας έχει ήδη κερδίσει το επικοινωνιακό στοίχημα. Καθετί που σχετίζεται με το "Barbie" της Γκρέτα Γκέργουιγκ ("Μικρές Κυρίες"), από το τρέιλερ μέχρι φίλτρα στα social media, γίνεται αστραπιαία viral, ανταπόκριση που ελπίζουμε να επαναληφθεί όταν το φιλμ κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους. Χωρίς να έχει προς ώρας αποσαφηνιστεί η πλοκή, γνωρίζουμε πως η Μπάρμπι προετοιμάζεται για μια περιπέτεια έχοντας ως συντροφιά τον Κεν, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της με κάθε κόστος. Στο ρόλο των απόλυτα ταιριαστών πρωταγωνιστών βρίσκουμε τους Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ, ενώ ρόλο-έκπληξη κρατά και η διάσημη ποπ σταρ Dua Lipa. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για τρία Όσκαρ Νόα Μπάουμπακ ("Frances Ha", "Ιστορία Γάμου").

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.