Σπασμένος Καθρέφτης

1,5

Μία από τις πλέον αδιάφορες μεταφορές έργων της Άγκαθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, με μια χούφτα γερασμένων σταρ - εξαιρουμένης της Άντζελα Λάνσμπερι ως μις Μαρπλ - να ξεστομίζουν απλώς τις ατάκες τους.

Spasmenos kathreftis

Η Άγκαθα Κρίστι συναντά το Χόλιγουντ σε ένα μυθιστόρημα του 1962 ("The mirror crack'd from side to side"): Το 1953, μια μεγάλη αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή γυρίζεται σε μια βρετανική κωμόπολη. Όταν μια ανύποπτη κάτοικός της δολοφονείται, πίνοντας το δηλητηριασμένο ποτό που προοριζόταν για τη σταρ της ταινίας, ο απελπισμένος αστυνομικός επιθεωρητής ζητά τη βοήθεια της θείας του και ερασιτέχνη ντετέκτιβ μις Μαρπλ για να διαλευκάνει την υπόθεση.


Αυτή ακολουθεί τυφλά όλη την αναγνωρίσιμη, αλλά βαρετή εδώ ρουτίνα της Αγγλίδας συγγραφέα, η οποία προσπαθεί να περιπλέξει αυθαίρετα ένα ελάχιστα συναρπαστικό μυστήριο. Πρόκειται για μία από τις πλέον αδιάφορες μεταφορές έργων της Κρίστι στη μεγάλη οθόνη (γνωστή και ως "Στον Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο"), με μια χούφτα γερασμένων σταρ να ξεστομίζουν απλώς τις ατάκες τους. Εντελώς διεκπεραιωτική αποδεικνύεται και η παρουσία του τζεϊμσμποντικού σκηνοθέτη Γκάι Χάμιλτον ("Χρυσοδάκτυλος", "Τα Διαμάντια Είναι Παντοτινά"), με την ερμηνεία της Άντζελα Λάνσμπερι ως δαιμόνιας μις Μαρπλ να ξεχωρίζει απ’ όλη την ταινία σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Μ. Βρετανία. 1980. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Σπασμένος Καθρέφτης

The Mirror Crack'd
1,5
  • Αστυνομική
  • 1980
  • Διάρκεια: 105 '
  • Γκαι Χάμιλτον

Το 1953 μια αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή γυρίζεται σε μια βρετανική κωμόπολη. Όταν μια ανύποπτη κάτοικός της δολοφονείται, πίνοντας το δηλητηριασμένο ποτό που προοριζόταν για τη σταρ της ταινίας, ο αστυνομικός επιθεωρητής ζητά τη βοήθεια της θείας του, μις Μαρπλ, για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.