Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Έρωτα

2,5

Ο Τριφό συναντά τον Ρομέρ και τη γαλλική πολυλογία, σε μια ανάλαφρη, γλυκόπικρη και διαλογική διερεύνηση των αναπάντεχων διαδρομών της ερωτικής επιθυμίας.

To xroniko enosefimerou erota

Αυτό το "Χρονικό…" θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τον τίτλο της προηγουμένης ταινίας του Εμανουέλ Μουρέ "Αυτά που Λέμε και Αυτά που Κάνουμε" (2020). Όχι επειδή επαναλαμβάνει την ιστορία της, αλλά επειδή επιστρέφει στα ίδια θέματα, αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με την έκφραση (ή μη) των ερωτικών συναισθημάτων από τα μέλη ενός ζευγαριού. Εδώ, μιας χωρισμένης μητέρας και ενός παντρεμένου άντρα που γίνονται εραστές, έχοντας δεσμευτεί να βλέπονται χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις. Ωστόσο, εκπλήσσονται και οι δύο από την ερωτική χημεία που σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους.


Ο Τριφό συναντά τον Ρομέρ και τη γαλλική πολυλογία, σε μια ανάλαφρη, γλυκόπικρη και διαλογική διερεύνηση των αναπάντεχων διαδρομών της ερωτικής επιθυμίας. Το ντεκόρ αλλάζει διαρκώς, αλλά η κάμερα μένει προσκολλημένη στα πρόσωπα και στο τώρα, περιγράφοντας δεξιοτεχνικά, όσο και φλύαρα, μια συναισθηματική τρικυμία σ’ ένα φλιτζάνι. Χωρίς μελό υπερβολές, αλλά με όλες τις κρίσιμες μικρές λεπτομέρειες που φανερώνουν τη –συχνά τραγική– διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά που λέμε και σ’ εκείνα που κάνουμε.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Έρωτα

Chronique d'une Liaison Passagère
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Εμανουέλ Μουρέ

Μια χωρισμένη μητέρα και ένας παντρεμένος άντρας γίνονται εραστές, έχοντας υποσχεθεί να βλέπονται μόνο περιστασιακά και χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις. Εκπλήσσονται, ωστόσο, από την ερωτική χημεία που σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.