Η Ανάφη αποκτά το δικό της φεστιβάλ κινηματογράφου

Το κυκλαδίτικο νησί φιλοξενεί για πρώτη φορά μια κινηματογραφική διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιο γεγονός.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης logo

Ο ελληνικός φεστιβαλικός χάρτης εμπλουτίζεται, καθώς φέτος διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης (6-11/7) με καλλιτεχνικό διευθυντή το σκηνοθέτη Στέλιο Χριστοφόρου.

Στο κυκλαδίτικο νησί πρόκειται να προβληθεί μια ευρεία γκάμα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και από κάθε είδος, οι οποίες ξεδιπλώνονται σε πέντε διαφορετικά πρόγραμματα και πλαισιώνονται από παρουσιάσεις σκηνοθετών. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: "Ένα από τα πλεονεκτήματα του φεστιβάλ είναι οι υπαίθριοι χώροι προβολής του, που επιτρέπουν στο κοινό να απολαύσει τις ταινίες σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτυ και εκδηλώσεις networking, προσφέροντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες ανάμεσα σε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του πλανήτη".

aiff poster2

Επιπλέον, το φεστιβάλ διοργανώνει workshops, masterclasses, αλλά και μία έκθεση φωτογραφίας. Μεταξύ άλλων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό εργαστήρι "Creative workshop development for essay film – Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω", σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας. Το σεμινάριο θα γίνει με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και επικεφαλής του διεθνούς σπουδαστικού τμήματος στη Δράμα, Θανάση Νεοφώτιστο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις επίσημες σελίδες του φεστιβάλ:
Facebook: https://www.facebook.com/anafifilmfestival
Instagram: https://www.instagram.com/anafiff/
Website: https://www.anafifilmfestival.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.