Πανηγυρικό φινάλε στις "Ταινίες Τσέπης" - Δείτε τη νικήτρια ταινία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά του διαγωνισμού που υπόσχεται να γίνει θεσμός.

Ταινίες Τσέπης λήξη1

Έπεσε η αυλαία του πρώτου κινηματογραφικού διαγωνισμού "Ταινίες Τσέπης", ο οποίος απένειμε τις δάφνες του το περασμένο Σάββατο (27/5) στον κινηματογράφο Άστορ, προβάλλοντας τις 16 φιναλίστ μικρού μήκους προτού ανακοινωθεί ποια ταινία απέσπασε τις περισσότερες ψήφους του κοινού.

Ταινίες Τσέπης βραβεία

Θυμίζουμε πως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν η δημιουργία μίας μικρού μήκους (2-6') ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, οπτικό δοκίμιο), γυρισμένης όμως αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο και με επίκεντρο τη θεματική "Σάββατο Βράδυ". Οι 16 φιναλίστ διεκδίκησαν το βραβείο κοινού, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία συσκευή Samsung Galaxy S23 Ultra. Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τις φιναλίστ αποτελούταν από τους:  Δάφνη Χαιρετάκη (ακηνοθέτρια), Κωνσταντίνο Σαμαρά (σκηνοθέτης), Δημήτρη Ζάχο (σκηνοθέτης) και μέλη του περιοδικού Cinematek.

Ταινίες Τσέπης λήξη3

Αφού, λοιπόν, οι θεατές του Άστορ παρακολούθησαν τις φιναλίστ μικρού μήκους στη μεγάλη οθόνη, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού "Ταινίες Τσέπης". Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους βάσει online ψηφοφορίας είναι η "Συνάντηση" των Αδαμάντιου Αναστασιάδη και Αδαμαντίας Πιλισσά. Η υπόθεσή της αφορά την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία διαταράσσεται από ένα απρόοπτο γεγονός. Δείτε την ταινία εδώ:

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι φιναλίστ βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με ένα βραβείο - ειδικά σχεδιασμένο για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των "Tαινιών Τσέπης". Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε όλες εδώ. Αμέσως μετά την τελετή λήξης ακολούθησε πάρτι στο φουαγιέ του Άστορ.

Ταινίες Τσέπης λήξη2

Τέλος, σημειώστε πως λόγω της θερμής συμμετοχής στην πρώτη διοργάνωση "Ταινίες Τσέπης", το περιοδικό Cinematek τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει μία επιπλέον λίστα ταινιών οι οποίες θα προβληθούν στο Cinematek.gr και θα αποτελέσουν μια ευρύτερη επιλογή "Ταινιών Τσέπης" εκτός συναγωνισμού, ώστε να αποκτήσουν την ορατότητα που αξίζουν. Οι "Ταινίες Τσέπης" ανανεώνουν το ραντεβού με τους δημιουργούς για το 2024.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 6 Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/08/2026

Ραντεβού στην Αγία Παρασκευή αυτό το ΠΣΚ για ταινίες με ελεύθερη είσοδο

Το κινηματογραφικό ραντεβού των ΒΠ έχει τρεις ταινίες για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο!

83ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η χρονιά των εκπλήξεων;

Λίγα μεγάλα ονόματα και πολλές υποσχόμενες εκπλήξεις περιλαμβάνει το line-up της φετινής κινηματογραφικής Μπιενάλε (2–12/9), στην οποία θα κάνουν πρεμιέρα και δυο ελληνικές ταινίες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (06-12/08)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Οι 10 καλύτεροι ρόλοι της Σαρλίζ Θερόν, στη σωστή σειρά

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια της χολιγουντιανής σταρ, κατατάσσουμε σε σειρά προτίμησης τις πιο εμβληματικές ερμηνείες της καριέρας της.

Απόψε βλέπουμε το "500 ημέρες με τη Summer" στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η αυλή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης γίνεται απόψε θερινό σινεμά, φιλοξενώντας τη δωρεάν προβολή της αγαπημένης ταινίας "500 Ημέρες με τη Summer".

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 6 Αυγούστου.