Πρόσκληση σε Φόνο

1

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του «Στα Μαχαίρια», τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Πρόσκληση σε Φόνο

"Έχουμε Μις Μαρπλ στο σπίτι" πρέπει να αναφώνησε ο σκηνοθέτης Στίβεν Σίμεκ όταν ανέλαβε αυτό το πρότζεκτ, αφού η ταινία του κοπιάρει με χειροπιαστό ερασιτεχνισμό κάθε ιδέα που έβαλε στο χαρτί η "μητέρα" του μυστηρίου Αγκάθα Κρίστι. Έξι άγνωστοι, μεταξύ των οποίων η φανατική των αστυνομικών ιστοριών ανθοκόμος Μιράντα, προσκαλούνται στην έπαυλη ενός αριστοκράτη αγνοώντας, εννοείται, το λόγο. Προφανώς, δεν αργεί η ώρα που ένας εκ των καλεσμένων δολοφονείται ανεξήγητα, προσφέροντας την ευκαιρία στην ευφυή ανθοπώλισσα να ζήσει το όνειρο της εξιχνίασης μιας αιματηρής υπόθεσης.

Κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη ταινία που την ξεχνάς ενώ τη βλέπεις. Όταν δεν αποτυγχάνει παταγωδώς να μιμηθεί την Κρίστι, θυμίζει έναν φτωχό συγγενή του "Στα Μαχαίρια", χωρίς καν το στοιχειώδες σασπένς που θα την έκανε έστω ελάχιστα ενδιαφέρουσα.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόσκληση σε Φόνο

Invitation to a Murder
1
  • Μυστηρίου
  • 2023
  • Διάρκεια: 92 '
  • Στίβεν Σίμεκ

Μια ανθοκόμος που μελετά φανατικά αστυνομικές υποθέσεις προσκαλείται για αδιευκρίνιστο λόγο στην έπαυλη ενός αριστοκράτη μαζί με πέντε ακόμα αγνώστους. Όταν ένας εξ αυτών δολοφονείται μυστηριωδώς, καλείται να αναλάβει δράση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.