Kandahar: Σημείο Διαφυγής

1,5

Μια εξουθενωτική περιπέτεια, η οποία κινείται μεταξύ πολεμοχαρούς πατριωτισμού και αφελούς κριτικής.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Μετά τη συνεργασία τους σε δύο ταινίες δράσης ("Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε", "Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο"), ο σκηνοθέτης Ρικ Ρόμαν Γουό επαναλαμβάνει τη συνταγή "ο Τζέραντ Μπάτλερ σε νέες περιπέτειες για να σώσει τον κόσμο". Αυτήν τη φορά, ο Βρετανός υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αποστολής εγκλωβίζεται στο Αφγανιστάν μαζί με το διερμηνέα του. Ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα, αφού έχουν μπει στο στόχαστρο των πάντων: των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν, των Ταλιμπάν, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους!

Ο Γουό προσεγγίζει το θέμα του με κατάφωρα οριενταλιστική ματιά, στην καλύτερη ανακυκλώνοντας στερεότυπα και στη χειρότερη αναπτύσσοντας τις περίπλοκες γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής με τη λογική της "διπλωματίας for dummies". Ενδεικτικό της αφέλειας του Γουό είναι ότι στη μέση της ταινίας ξαφνικά θυμάται πως ο δυτικός ιμπεριαλισμός ψιλο-είναι κακό πράγμα, οπότε αποκτά αφηγηματική προτεραιότητα το λαβωμένο παρελθόν του Άραβα διερμηνέα· μια απόπειρα για ηθικό άλλοθι που εκπυρσοκροτεί εκκωφαντικά. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στο πολεμοχαρώς πατριωτικό και το φάλτσα αυτοκριτικό, το "Kandahar" επί της ουσίας είναι απλώς εξουθενωτικό.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ρικ Ρόμαν Γουό

Εγκλωβισμένοι στο Αφγανιστάν, ένας κατάσκοπος και ο διερμηνέας του έχουν ελάχιστο χρόνο να βρουν τρόπο διαφυγής, καθώς έχουν μπει στο στόχαστρο πολλαπλών τρομοκρατικών οργανώσεων και στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι πολυβραβευμένες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Χρυσοί Φοίνικες, Όσκαρ και τίτλοι που σάρωσαν διεθνή φεστιβάλ μαζί με πολλά ακόμα διακριμένα φιλμ που παίζονται στις σκοτεινές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/10/2025

Ο Άντρες Βέγιελ έκανε ένα ντοκιμαντέρ για το ναζισμό, το σινεμά και το σκότος της Λένι Ρίφενσταλ

Μία από τις πιο ξεχωριστές ταινίες της χρονιάς ρίχνει φως στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητα μιας δημιουργού που άλλαξε το ρου της κινηματογραφικής ιστορίας.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους κινηματογραφόφιλους να παρακολουθήσουν τις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες του φετινού προγράμματος στον κινηματογράφο Ίριδα.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (16-22/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

"Αρκουδότρυπα και "Βουγονία" ένα βήμα πριν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Οι δύο ταινίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου που οδηγεί στην 38η απονομή των δαφνών της.

10 ταινίες με πρωταγωνιστές αξιαγάπητα κατοικίδια

Ο κινηματογράφος μέσα από τις ζωές των κατοικίδιων μας είναι πιο συναρπαστικός, διασκεδαστικός και πολύχρωμος.

Σεμινάριο για ένα "Σινεμά στα Άκρα: Από το Δόγμα 95 στο Weird Wave"

Ο κριτικός κινηματογράφου του "α", Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, παρουσιάζει μια σειρά συναντήσεων γύρω από τα τολμηρότερα κινηματογραφικά ρεύματα των τελευταίων ετών.