Παράταση αιτήσεων για το 1ο ArtFools Academy

Ένα εντατικό workshop με εισηγήσεις διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου επάνω σε επίκαιρα θέματα του οπτικοακουστικού τομέα.

Συνεχίζεται δυναμικά και διαδικτυακά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Καθώς το ενδιαφέρον των νέων δημιουργών και της κινηματογραφικής κοινότητας ήταν μεγάλο, η επιτροπή του Artfools αποφάσισε να δώσει παράταση στην κατάθεση συμμετοχών έως τις 31/05. Οι ήδη υπάρχουσες αιτήσεις ισχύουν και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μετά το πέρας της προθεσμίας.

Το ArtFools Academy είναι ένα εντατικό workshop για νέους/ες κινηματογραφιστές/στριες με στόχο να τους προσφέρει γνώσεις, δικτύωση και περαιτέρω προβολή της δουλειάς τους.

Οι νέοι/ες δημιουργοί που θα επιλεγούν και θα συμμετάσχουν στο ArtFools Academy, θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελούμενο από εισηγήσεις διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου επάνω σε επίκαιρα θέματα του οπτικοακουστικού τομέα, ενώ παράλληλα η δουλειά τους θα προβληθεί κατά την επίσημη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι του προγράμματός του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα το καλοκαίρι 2023 σε υβριδική μορφή (online και δια ζώσης – όπου αυτό καταστεί αναγκαίο), ενώ το ειδικό αφιέρωμα στο έργο των νέων δημιουργών θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2023, στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας καλεί τους νέους και τις νέες δημιουργούς να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους για το 1ο ArtFools Academy.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να έχουν τα εξής:
-Να είναι απόφοιτοι/ες ή τελειόφοιτοι/ες με αντικείμενο σπουδών τον κινηματογράφο ή/και τα οπτικοακουστικά μέσα
-Να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία μικρού μήκους ταινία που να έχει προβληθεί σε τουλάχιστον ένα φεστιβάλ
-Να έχουν πάθος για τον κινηματογράφο και για τις οπτικοακουστικές αφηγήσεις στο σύνολο.

Όσοι πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος έως και τις 31 Μαΐου 2023, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση artfools.symmetoxes@gmail.com (με θέμα: Artfools Academy) επισυνάπτοντας:
-Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με αναφορά στη φιλμογραφία του αιτούντα
-Ένα private link (στο Vimeo ή στο YouTube) με μία ταινία μικρού μήκους του αιτούντα ως αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς (έως 20 λεπτά)
-Ένα κείμενο αιτιολόγησης επιθυμίας να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση

Μετά το πέρας των αιτήσεων, η επιτροπή θα εξετάσει τους φακέλους όλων των νέων δημιουργών και θα επιλέξει πέντε έως επτά σκηνοθέτες/τριες (αναλόγως την ποσότητα και την ποιότητα των αιτήσεων) για να συμμετάσχουν στο 1ο ArtFools Academy. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους αιτούντες μέσω email και έπειτα θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο "Anora" του Σον Μπέικερ

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές της μεγάλης γιορτής του σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/05/2024

Βραβείο στις Κάννες για τις "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Με γεμάτα χέρια φεύγει από την Κρουαζέτ η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Φαβορί και αουτσάιντερς

Ο έντονα αντικαθεστωτικός "Σπόρος της Ιερής Συκιάς" του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ έφερε την πολιτική σε πρώτο πλάνο και έγινε ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές του Χρυσού Φοίνικα.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Ιούνιο

Τρεις ελληνικές ταινίες, κλασικές επανεκδόσεις και πολυσυζητημένα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των θερινών και μη κινηματογράφων.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Τα παράλληλα βραβεία

Ο Χρυσός Φοίνικας απονέμεται σε λίγες ώρες, έχουν όμως προηγηθεί οι διακρίσεις των τμημάτων "Ένα Κάποιο Βλέμμα", "Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών" και "Εβδομάδα Κριτικής" .

Η ταινία "Εμρέ" του Μιχάλη Τιγκιρίδη στο Σινε Ελευσίς

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μάς καλούν στην προβολή της ταινίας του Μιχάλη Τιγκιρίδη.

Το νέο τρέιλερ του "Σκαθαροζούμη Σκαθαροζούμη" θα σας γεμίσει νοσταλγία

Μάικλ Κίτον και Γουινόνα Ράιντερ επανενώνονται στο σίκουελ που σκηνοθετεί ο Τιμ Μπάρτον.