Παράταση αιτήσεων για το 1ο ArtFools Academy

Ένα εντατικό workshop με εισηγήσεις διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου επάνω σε επίκαιρα θέματα του οπτικοακουστικού τομέα.

Συνεχίζεται δυναμικά και διαδικτυακά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Καθώς το ενδιαφέρον των νέων δημιουργών και της κινηματογραφικής κοινότητας ήταν μεγάλο, η επιτροπή του Artfools αποφάσισε να δώσει παράταση στην κατάθεση συμμετοχών έως τις 31/05. Οι ήδη υπάρχουσες αιτήσεις ισχύουν και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μετά το πέρας της προθεσμίας.

Το ArtFools Academy είναι ένα εντατικό workshop για νέους/ες κινηματογραφιστές/στριες με στόχο να τους προσφέρει γνώσεις, δικτύωση και περαιτέρω προβολή της δουλειάς τους.

Οι νέοι/ες δημιουργοί που θα επιλεγούν και θα συμμετάσχουν στο ArtFools Academy, θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελούμενο από εισηγήσεις διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου επάνω σε επίκαιρα θέματα του οπτικοακουστικού τομέα, ενώ παράλληλα η δουλειά τους θα προβληθεί κατά την επίσημη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι του προγράμματός του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα το καλοκαίρι 2023 σε υβριδική μορφή (online και δια ζώσης – όπου αυτό καταστεί αναγκαίο), ενώ το ειδικό αφιέρωμα στο έργο των νέων δημιουργών θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2023, στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας καλεί τους νέους και τις νέες δημιουργούς να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους για το 1ο ArtFools Academy.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να έχουν τα εξής:
-Να είναι απόφοιτοι/ες ή τελειόφοιτοι/ες με αντικείμενο σπουδών τον κινηματογράφο ή/και τα οπτικοακουστικά μέσα
-Να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία μικρού μήκους ταινία που να έχει προβληθεί σε τουλάχιστον ένα φεστιβάλ
-Να έχουν πάθος για τον κινηματογράφο και για τις οπτικοακουστικές αφηγήσεις στο σύνολο.

Όσοι πληρούν τα κριτήρια, μπορούν να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος έως και τις 31 Μαΐου 2023, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση artfools.symmetoxes@gmail.com (με θέμα: Artfools Academy) επισυνάπτοντας:
-Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με αναφορά στη φιλμογραφία του αιτούντα
-Ένα private link (στο Vimeo ή στο YouTube) με μία ταινία μικρού μήκους του αιτούντα ως αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς (έως 20 λεπτά)
-Ένα κείμενο αιτιολόγησης επιθυμίας να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση

Μετά το πέρας των αιτήσεων, η επιτροπή θα εξετάσει τους φακέλους όλων των νέων δημιουργών και θα επιλέξει πέντε έως επτά σκηνοθέτες/τριες (αναλόγως την ποσότητα και την ποιότητα των αιτήσεων) για να συμμετάσχουν στο 1ο ArtFools Academy. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους αιτούντες μέσω email και έπειτα θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/06/2023

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.