This is Sparta! Οι "300" επιστρέφουν στο σινεμά

Η σειρά προβολών «Epic Movie Nights» παρουσιάζει το μεγάλο σουξέ του Ζακ Σνάιντερ με ήρωα το βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα.

10+1 ταινίες με φόντο την Αρχαία Ελλάδα που θα σας προθερμάνουν για την επιστροφή των «300»

Μετά την τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" που έσπασε τα ταμεία και την επιστροφή των πρώτων ταινιών του "Fast & Furious", η σειρά προβολών "Epic Movie Nights" της Village Cinemas παρουσιάζει τους "300" (2007) του Ζακ Σνάιντερ.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά μεταφορά του ομώνυμου graphic novel των Φρανκ Μίλερ και Λιν Βάρλι, η οποία ξεπέρασε τα 450 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, μας μεταφέρει στο 480 π.χ., όταν οι στρατιές του Πέρση βασιλιά Ξέρξη προελαύνουν στα ελληνικά εδάφη. Τότε, αψηφώντας τις δυσοίωνες προφητείες, ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας και 300 πολεμιστές του αποφασίζουν να τον αντιμετωπίσουν στα στενά των Θερμοπυλών. Η πρωτοποριακή χρήση των ειδικών εφέ για την εποχή, χάρη στην οποία οι "300" απέκτησαν ένα χαρακτηριστικά κιαρουσκούρο στιλ, αλλά και η επιβλητική ερμηνεία του Τζέραρντ Μπάτλερ στο ρόλο του Λεωνίδα, βοήθησαν ώστε η ταινία να διατηρεί μέχρι σήμερα ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ποπ κουλτούρα.

Μένει να φανεί εάν οι "300" θα καταφέρουν να γεμίσουν ξανά τις ελληνικές αίθουσες από την 1η Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.