Στο "Οπενχάιμερ" συμμετείχαν ως κομπάρσοι αληθινοί επιστήμονες

Μια αληθινή #Νόλαν_στιγμή για το σκηνοθέτη που συνεχίζει αν φτάνει στα άκρα το ρεαλισμό των ταινιών του.

oppenheimer_poster_detail

Γνωστός για την προσοχή του στην παραμικρή λεπτομέρεια των ταινιών του, την οποία άλλοι ονομάζουν τελειομανία άλλοι... μονομανία, ο Κρίστοφερ Νόλαν σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε μία ακόμα πτυχή που αποδεικνύει πόσο μόχθησε για την αληθοφάνεια του πολυαναμενόμενου "Οπενχάιμερ".

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε πως χρησιμοποιήσε στα γυρίσματα αληθινούς επιστήμονες σε ρόλο κομπάρσου. Ο λόγος; Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Νόλαν: "Ήμασταν στο Λος Άλαμος και είχαμε πολλούς πραγματικούς επιστήμονες ως κομπάρσους. Χρειαζόμασταν ένα πλήθος βοηθητικών ηθοποιών ώστε να μας δώσει αυθεντικές αντιδράσεις αλλά και να αυτοσχεδιάσει. Έτσι κάποιοι άρχισαν να εκδηλώνουν αυθόρμητες ομιλίες στις οποίες εκφράζονταν βάσιμα επιχειρήματα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να το ακούς. Συνήθως βρίσκεσαι σε σετ όπου οι κομπάρσοι νοιάζονται βασικά για το μεσημεριανό τους. Και εδώ έβλεπες ανθρώπους να εκφέρουν λόγους έχοντας υπόψη τις γεωπολιτικές συνέπειες των πυρηνικών εξοπλισμών και μάλιστα, να γνωρίζουν καλά για τι μιλάνε. Υπό αυτήν την έννοια, η συμπεριφορά τους μας υπενθύμιζε πως πρέπει καθημερινά οι επιδόσεις μας να είναι άψογες, να πιστεύουμε στην ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε και να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις απέναντί μας".

Oppenheimer trailer2

Βέβαια, η παραπάνω πληροφορία δε θα έπρεπε να ξαφνιάζει κανένα, από τη στιγμή που είναι γνωστό πως ο Νόλαν και η ομάδα του πέτυχαν χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ την αναπαράσταση της πρώτης δοκιμής ατομικής βόμβας, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα την εικόνα του δολοφονικού καπνού που παίρνει το σχήμα μανιταριού. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως στο επίκεντρο του "Οπενχάιμερ" βρίσκεται μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Καθώς, όπως προδίδει ο τίτλος, η υπόθεση αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζόσουα Ρόμπερτ Οπενχάιμερ τον οποίο ενσαρκώνει ο Κίλιαν Μέρφι.

Το "Οπενχάιμερ" κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/06/2023

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.