"Το ελληνικό animation ταξιδεύει" σε όλη την Ελλάδα

Οι προβολές ξεκίνησαν από την Κέρκυρα, στις 12/5, και τη Βέροια, στις 13/5. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Καστοριά, ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Τρίπολη, η Λιβαδειά και έπεται συνέχεια.

«Echo» 'Echo'

Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Ελλάδα με τη φιλοδοξία ν’ αναδειχθεί ένας τομέας σημαντικός για την ελληνική κινηματογραφική και οπτικοακουστική παραγωγή. Από τις 12 Μαΐου 2023 και για έναν χρόνο, η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ πραγματοποιεί έναν κύκλο προβολών στο πλαίσιο της δράσης "Το ελληνικό animation ταξιδεύει" με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Οι προβολές ξεκίνησαν από την Κέρκυρα, στις 12/5, και τη Βέροια, στις 13/5. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Καστοριά, ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Τρίπολη, η Λιβαδειά και έπεται συνέχεια.

Η δράση αυτή αξιοποιεί τη δυναμική την οποία προσέδωσε στο ελληνικό κινούμενο σχέδιο το Ειδικό Πρόγραμμα Covid-19 του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που υλοποιήθηκε μέσω του ΕΚΚ. Σε καιρό πανδημίας, το Ειδικό Πρόγραμμα ήταν μια ανάσα δημιουργίας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες animators∙ χρηματοδοτήθηκε η παραγωγή 25 ταινιών μικρού μήκους ενώ προβλέφθηκε και η ενίσχυση της προβολής τους.

Cat Postale
"Cat Postale"

Το πρόγραμμα των προβολών σε Κέρκυρα (12/5) και Βέροια (13/5) αποτελούνταν από ταινίες του Ειδικού Προγράμματος που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και ήδη ταξιδεύουν και τιμώνται διεθνώς σε μεγάλα φεστιβάλ. 

"Cat Postale" του Ζαχαρία Μαυροειδή (9΄)
"Christmas Together" του Κώστα Κατράκη (5΄)
"Echo" του Σέργιου Κοτσόβουλου (11΄)
"The Knight’s Hart" της Παρασκευής Μαρκάτου (32΄)
"Ο τριγωνοψαρούλης εναντίον μεγάλου καρχαρία" των Χρήστου Λειβαδίτη και Αικατερίνης Παπαγεωργίου (9΄)
"Travel Bugs" του Φωκίωνος Ξένου (8΄)
"There was once" της Σοφίας Παπαχρήστου (8΄)
"O σούπερ ήρωας σύζυγός μου" των Αλεξάνδρας Ταγκαλή και Μικαέλας Κακαρίδη-Δεληγιάννη (6΄)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".