14ο Zagoriwood: Μαθήματα σινεμά με φόντο τα Ζαγοροχώρια

Τσορτέκης, Κυπουργός, Αλεξίου και Πάσχος μερικοί από τους επαγγελματίες του κινηματογράφου που παραδίδουν πολύτιμα εργαστήρια στα βουνά της Ηπείρου.

Zagoriwood6

Πιστό το ετήσιο ραντεβού του στα βουνά της Ηπείρου, το φεστιβάλ και εργαστήριο κινηματογράφου Zagoriwood επιστρέφει στα Άνω και Κάτω Πεδινά των Ζαγοροχωρίων από τις 14 έως τις 30 Ιουλίου, έχοντας ως καλεσμένους στα φετινά workshops εκλεκτούς εισηγητές.

Πίσω από τις πόρτες του Παρθεναγωγείου, του ιστορικού αιωνόβιου κτιρίου όπου διεξάγονται τα εργαστήρια, πρόκειται να ξεκινήσει ακόμα ένα ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου. Κυκλωμένοι από τα καταπράσινα δάση, τα πρόβατα, τις αλεπούδες, τα λιβάδια και τα ποτάμια της περιοχής, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος "δε συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες!".

Σινεμά με ορεινές περιπλανήσεις στο Zagoriwood
Zagoriwood

Οι εισηγητές του 14ου Zagoriwood είναι διακεκριμένοι στον χώρο τους δημιουργοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την πολύτιμη πείρα και τις γνώσεις τους σε όσους βρεθούν στα Κάτω Πεδινά.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

14-23/7: Εργαστήριο σεναρίου με το σεναριογράφο-ηθοποιό Γιώργο Μακρή
16-30/7: Εργαστήριο 1 - "Από την ιδέα Ως την ταινία", με τους σκηνοθέτες Χρύσα Τζελέπη, Άκη Κερσανίδη, Αλέξη Αλεξίου και Στέργιο Πάσχο.
22-26/7: Εργαστήριο κινηματογραφικής μουσικής με το συνθέτη Νίκο Κυπουργό.
25-27/7: Εργαστήριο υποκριτικής στην κάμερα με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη.

Μάθετε τα πάντα για το σινεμά στην Ήπειρο και το 10ο Zagoriwood

Παράλληλα, για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στις 23 Ιουλίου το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους "Zagori Planet", με στόχο την ανάδειξη φιλμ ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, visual arts) από 14 χώρες, τα οποία αγγίζουν θέματα γύρω από το περιβάλλον, την οικολογία και τις συναρπαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και του έμβιου κόσμου του πλανήτη. Συγκεκριμένα, το κάλεσμα του "Zagori Planet" απευθύνεται σε ταινίες Βαλκάνιων και Κυπρίων δημιουργών, διάρκειας έως 20 λεπτών, με χρονολογία παραγωγής μετά το 2021. Οι ταινίες διαγωνίζονται για δύο βραβεία, Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού.

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών και των άλλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, στο www.zagoriwood.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".