"Ταινίες Τσέπης": Δείτε και ψηφίστε τις 16 φιναλίστ μικρού μήκους

Παρακολουθήστε και επιλέξτε τις ταινίες που θέλετε να δείτε να αποσπούν τα βραβεία του διαγωνισμού.

Ταινίες Τσέπης masterclass2

Στην τελική ευθεία βγαίνει ο κινηματογραφικός διαγωνισμός "Ταινίες Τσέπης", καθώς αφού λήφθηκαν υπόψη περισσότερες από 200 μικρού μήκους, επιλέχθηκαν 16 φιναλίστ που διεκδικούν τα βραβεία του θεσμού.

Θυμίζουμε πως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν η δημιουργία μίας μικρού μήκους (2-6') ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, οπτικό δοκίμιο), γυρισμένης όμως αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο και με επίκεντρο τη θεματική "Σάββατο Βράδυ". Οι 16 φιναλίστ που διεκδικούν το βραβείο κοινού, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία συσκευή Samsung Galaxy S23 Ultra, έχουν αναρτηθεί στο κανάλι του διαγωνισμού που βρίσκετε εδώ. Αφού τις παρακολουθήσετε μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ψηφίζοντας εδώ. Οι φιναλίστ πρόκειται να προβληθούν στον κινηματογράφο Άστορ στις 27/5, ενώ αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η νικήτρια ταινία.

Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τις φιναλίστ αποτελούταν από τους:  Δάφνη Χαιρετάκη (ακηνοθέτρια), Κωνσταντίνο Σαμαρά (σκηνοθέτης), Δημήτρη Ζάχο (σκηνοθέτης) και μέλη του περιοδικού Cinematek.

Περισσότερες πληροφορίες

Άστορ

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.