Ρένφιλντ

2

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι όλα τα λεφτά μιας συνειδητά γκροτέσκας και αιματηρής κωμωδίας τρόμου, η οποία θα μπορούσε να πατήσει το γκάζι της παλαβής παρωδίας αποφασιστικότερα.

Renfield

Τρεις τηλεοπτικοί σεναριογράφοι, ανάμεσά τους ο Ρόμπερτ Κέρκμαν του "The walking dead", προτείνουν τη δική τους μοντέρνα διασκευή στον διασημότερο βαμπιρικό μύθο. Πρώτη έξυπνη κίνηση, ήρωάς της γίνεται ο "παραμελημένος" από τον Μπραμ Στόουκερ Ρένφιλντ, ο οποίος μας διηγείται τα βάσανά του, καθώς επί δεκαετίες έχει υπηρετήσει με πίστη τον Κόμη Δράκουλα. Ακόμα κι όταν αυτός έγινε στάχτη από το φως του ηλίου, εκείνος τον περιέθαλψε και τον μετέφερε στη Νέα Ορλεάνη για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, ενώ ακόμα προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του για αίμα, προμηθεύοντάς τον με ανθρώπινα θηράματα. Ο πειθήνιος Ρένφιλντ, όμως, νιώθει ότι πρέπει να απεξαρτηθεί από τον σαδιστή αφέντη του, ανάγκη η οποία γίνεται επιτακτικότερη όταν γνωρίζει τη θαρραλέα αστυνομικό Ρεμπέκα, η οποία τα έχει βάλει με το οργανωμένο έγκλημα της πόλης. Έτσι, προσπαθεί διακριτικά να ζήσει μια παράλληλη, ανεξάρτητη ημερήσια ζωή, αλλά ο άρχων του σκότους δεν είναι διατεθειμένος να του το επιτρέψει τόσο εύκολα.

Ο Νίκολας Κέιτζ και ο sui generis Δράκουλάς του είναι όλα τα λεφτά μιας συνειδητά γκροτέσκας και αιματηρής κωμωδίας τρόμου, η οποία θα μπορούσε να πατήσει το γκάζι της παλαβής παρωδίας αποφασιστικότερα. Δίπλα στον αυτοσαρκαστικό σταρ, ο φιλότιμος Νίκολας Χουλτ ("Η Ευνοούμενη") ιδρώνει τη φανέλα, αλλά η Ακουαφίνα ("The Farewell", "Η Συμμορία των 8") αποδεικνύεται miscast, αδυνατίζοντας τη ρομαντική υποπλοκή της ταινίας. Η gore πλευρά της, αντιθέτως, είναι απολαυστική, είναι όμως σαφές ότι θα χρειαζόταν μια πιο συγκροτημένη κι ευρηματική υποστηρικτική ιστορία για να αξιοποιήσει τις κωμικές ιδέες, όπως αυτή της ομαδικής θεραπείας για τοξικές σχέσεις στην οποία καταφεύγει ο Ρένφιλντ.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ρένφιλντ

Renfield
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κρις ΜακΚέι

Ο Ρένφιλντ, απέθαντος υπηρέτης του Δράκουλα, προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τον σαδιστή αφέντη του και να ζήσει τη δική του ζωή. Ο άρχων του σκότους, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να του το επιτρέψει τόσο εύκολα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.