Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/5

Ο Νίκολας Κέιτζ ως Δράκουλας, ένα arthouse κομψοτέχνημα και δέκα ακόμα ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Renfield έρχονται «Ρένφιλντ»

Ο Νίκολας Κέιτζ ως Δράκουλας, ένα arthouse κομψοτέχνημα και δέκα ακόμα ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ρένφιλντ

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι ο Κόμης Δράκουλας. Ο υποκριτικός χαμαιλέων Νίκολας Κέιτζ προσθέτει ακόμα έναν ιδιοσυγκρασιακό ρόλο στη φιλμογραφία του, ενσαρκώνοντας τον Κόμη Δράκουλα. Ο υπερηχητικός ηθοποιός, βέβαια, έχει πρότερη πείρα σε ρόλος βρυκόλακα, καθώς έχει ενσαρκώσει ξανά βαμπίρ στο cult "Έρωτας με την Πρώτη Δαγκωματιά" (Ρόμπερτ Μπίερμαν, 1989). Εν προκειμένω, ο σκηνοθέτης Κρις ΜακΚέι ("Η Ταινία LEGO Batman", "The Tomorrow War") αφηγείται την ιστορία του αιμοδιψή Δράκουλα από τη μεριά του υπάκουου βοηθού του, Ρένφιλντ (Νίκολας Χουλτ). Ο υπηρέτης, ύστερα από χρόνια που φέρει εις πέρας κάθε τρελή επιθυμία του Κόμη, αποφασίζει επιτέλους να ανεξαρτητοποιηθεί. Απόφαση η οποία, αναπόφευκτα, δεν αρέσει καθόλου στον Άρχοντα του Σκότους, ο οποίος δε φημίζεται για τη ψυχραιμία του...

Επιστροφή στη Σεούλ

Βραβευμένο με Χρυσή Αθηνά δράμα αργοπορημένης ενηλικίωσης. Μία από τις καλύτερες arthouse ταινίες της χρονιάς, καταφτάνει στη μεγάλη οθόνη έχοντας στις αποσκευές της τη Χρυσή Αθηνά, δηλαδή το βραβείο καλύτερης ταινίας από το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας". Κεντρική ηρωίδα η Φρέντι, μια Γαλλίδα με καταγωγή από την Ασία, η οποία αποφασίζει να ταξιδέψει κρυφά στη Νότια Κορέα ώστε να γνωρίσει τους βιολογικούς γονείς της. Εκεί, έρχεται αντιμέτωπη με μια νομική ιδιοτροπία. Για να έχει δικαίωμα συνάντησης με τους ανθρώπους που οδήγησαν στη γέννησή της, πρέπει και οι δύο να δώσουν συγκατάθεση. Τότε ξεκινά μια πραγματική οδύσσεια αυτογνωσίας, την οποία σκηνοθετεί άψογα ο Ντέιβι Τσου και ενσαρκώνει αποστομωτικά η πρωτοεμφανιζόμενη Παρκ Τζι-Μιν.

Υπνωτιστές

Αστυνομικό μυστήριο με τον Μπεν Άφλεκ. Ένας αστυνομικός ντεκτέκτιβ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια απίστευτη πλεκτάνη από την οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει διαφυγή. Την ώρα που, παράλληλα, αναζητά την εξαφανισμένη κόρη του και ερευνά μια σειρά από ληστείες τραπεζών, καταδιώκεται από έναν απειλητικό άντρα με δολοφονικά ένστικτα. Μοναδική αρωγός στην οδύσσειά του μια μέντιουμ, η οποία θα αποτέλεσει το μέσο για να λύσει τα δεσμά του, αλλά και να ανακαλύψει μερικά τρομερά σκοτεινά μυστικά.

Τηλεφώνησε στην Τζέιν

Η Ελίζαμπεθ Μπανκς ενάντια στην ποινικοποίηση των εκτρώσεων. Τη δεκαετία του '60 στις ΗΠΑ, μια περίοδο που οι αμβλώσεις ήταν ακόμα παράνομες στη χώρα, μια έγκυος γυναίκα ζει μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένειά της. Απροσδόκητες και εξαιρετικά επικίνδυνες επιπλοκές στην κύηση, όμως, την υποχρεώνουν να αναζητήσει τη διέξοδο της έκτρωσης. Οι γιατροί, ωστόσο, δε δίνουν την άδεια για την επέμβαση. Εκείνη, τότε, ανακαλύπτει τη μυστική ομάδα "Τζέιν", τα μέλη της οποίας αναλαμβάνουν την ασφαλή διεξαγωγή αμβλώσεων, σώζοντας έτσι τη ζωή της και δίνοντας νέο σκοπό στην ύπαρξή της.

Sisu

Σκανδιναβική αντιναζιστική περιπέτεια. Βόρεια Φινλανδία, 1944. Τις τελευταίες σκοτεινές μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένας μοναχικός χρυσοθήρας διασταυρώνεται με Ναζί στρατιώτες, που του κλέβουν τον χρυσό. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτουν πως δεν είναι ένας συνηθισμένος χρυσοθήρας. Είναι ένας Sisu, ένας θρυλικός πρώην κομάντο με ασύλληπτο κουράγιο και αδιανόητη αποφασιστικότητα απέναντι στις πιο δύσκολες συνθήκες. Όπως και να επιτεθούν οι Ναζί, αυτή η φονική μηχανή θα φτάσει στα άκρα για να πάρει πίσω τον χρυσό. Ακόμα και αν χρειαστεί να σκοτώσει όλους τους Ναζί που θα βρεθούν στο διάβα του.

Ας Ξημερώσει Ειρήνη

Κοινωνικό δράμα πολιτικών ανησυχιών από το Ισραήλ. Ο Σάμι, ένας Παλαιστίνιος που ζει στην Ιερουσαλήμ, επιστρέφει στο χωριό για το γάμο του αδελφού του. Όσο βρίσκεται εκεί, όμως, η περιοχή γεμίζει οδοφράγματα, το ρεύμα κόβεται και τίθεται υπό στρατιωτικό αποκλεισμό. Λίγο πριν ξεσπάσει το χάος, ο Σάμι πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει και να σώσει όσους αγαπά.

Αγάπη, Ξανά

Ρομάντζο τηλεφωνικών παρεξηγήσεων. Μια γυναίκα που πενθεί την απώλεια του αρραβωνιαστικού της, συνεχίζει να του στέλνει μηνύματα στο κινητό του γιατί της λείπει. Εκείνο που αγνοεί, όμως, είναι πως ο αριθμός έχει μεταφερθεί σε έναν άλλο λογαριασμό, ο οποίος ανήκει σε ένα δημοσιογράφο. Εκείνος εντυπωσιάζεται από την ομορφιά και την ειλικρίνεια των μηνυμάτων της, έτσι, αποφασίζει να βρει το κουράγιο να της ζητήσει να συναντηθούν. Πολύτιμος βοηθός στην προσπάθειά του η διάσημη τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν, η οποία υποδύεται τον εαυτό της στην πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή της.

Το Καλύτερο Παιχνίδι του Κόσμου

Γαλλική κομεντί. Ένας οικογενειάρχης που δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην, πιάνει δουλειά ως νυχτοφύλακας σε πολυκατάστημα. Η ζωή του ανατρέπεται πλήρως, όταν εξαιτίας μιας παρεξήγησης ο γιος του πλούσιου αφεντικού του αποφασίζει πως θέλει εκείνον για δώρο γενεθλίων! Ο υπάλληλος είναι ανήμπορος να αρνηθεί και έτσι ξαφνικά βρίσκεται σε έναν κόσμο απερίγραπτου πλούτου. Είναι όμως αυτό το παν για μια χαρούμενη ζωή;

Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι

Ο λούτρινος ήρωας είναι σαρκοφάγος. Αφού ο Κρίστοφερ Ρόμπιν αφήνει πίσω τους φίλους του τον Γουίνι το Αρκουδάκι και το Γουρουνάκι για να πάει στο κολέγιο, εκείνοι αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους προκειμένου να επιβιώσουν. Καθώς αισθάνονται θυμωμένοι και εγκαταλελειμμένοι, οι δυο τους σύντομα αγριεύουν και βρίσκουν μια νέα πηγή τροφής, το αίμα.

Η Έλλα Μπέλα και τα Μαγικά της

Animation με "πρωταγωνίστρια" τη φιλία. Ένα κοριτσάκι, η Έλλα, η οποία ανησυχεί πως θα χάσει την πολύτιμη φιλία του κολλητού της, κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διασκεδάζουν παρέα. Όταν, όμως, ένα καινούριο αγοράκι εμφανίζεται στη γειτονιά, ο φίλος της αρχίζει να την αγνοεί. Η Έλλα ωστόσο θα πρέπει να συνεργαστεί με το καινούριο φιλαράκι, όταν ο κολλητός τους εξαφανιστεί ανεξήγητα.

1900

Το 5ωρο έπος του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για την πάλη των τάξεων. Τα πιο συνταρακτικά γεγονότα του περασμένου αιώνα όπως συνέβησαν στην Ιταλία, μεγαλόπνοα και επικά, μέσα από τη φιλία δύο ανδρών, που τους χωρίζει η διαφορετική ταξική καταγωγή τους.

Επιλεγμένες Στιγμές από την Ιστορία(-ες) του Σινεμά

Ένα κολάζ αποσπασμάτων από την αριστουργηματική σειρά ντοκιμαντέρ του Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Αφού ο Γάλλος auteur ολοκλήρωσε όλα τα επεισόδια της σειράς "Ιστορία(-ες) του Σινεμά", μόνταρε αυτό εδώ το φιλμ σαν ένα είδος σύνθεσης, βάζοντας σε προοπτική τα συμπεράσματα του "Ιστορία(-ες)", όπου η θεωρία του σινεμά, η πολιτική και η σημειολογία ανακατεύονται μαεστρικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.