8ο Horrorant: Το φεστιβάλ των ταινιών τρόμου ξεκινάει!

Με πανελλήνιες πρεμιέρες και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση ανάβει ξανά τους προβολείς της και σας περιμένει.

attachment_horror «Attachment»

Περισσότερες από 60 ταινίες χωρίσμένες σε 6 ενότητες περιμένουν τους θαυμαστές του σινεμά του τρόμου στο 8ο Horrorant (4-14/5, Ελιζέ), το φεστιβάλ που κάθε χρόνο τιμά με ένα πληθωρικό πρόγραμμα τον παγκόσμιο horror κινηματγράφο.

Φέτος η έναρξη γίνεται με την ταινία "Emergency Declaration" (Χαν Τζε-ριμ) η οποία έφτασε στην όγδοη θέση των εμπορικότερων παραγωγών στην ιστορία της Ν. Κορέας και έχει πρωταγωνιστή τον Σονγκ Κανγκ-χο, γνώριμό μας από τα οσκαρικά "Παράσιτα". Η αυλαία πέφτει με την ισπανική αγωνιώδη μαύρη κωμωδία "Escape Room: La Pel·lícula" (Έκτορ Κλάραμουντ).

emergency_declaration
"Emergency Declaration"

Στο ενδιάμεσο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εννέα ταινίες που διαγωνίζονται για τα βραβεία του Horrorant. Ανάμεσά τους, το σίκουελ των "Ξεχασμένων" με τίτλο "What the Waters Left Behind 2: Scars" και το σκηνοθέτη Νικολάς Ονέτι ξανά πίσω από την κάμερα, το βέλγικο "Megalomaniac" (Καρίμ Ουελάτζ) που έρχεται με αέρα "Martyrs" και το ταϊλανδέζικο horror με τέρατα "The Lake" (Λι Τονγκάμ). Έπειτα, ο Ντάριο Τζερμάνι στο "Antrhopophagus II" αφηγείται τη συνέχεια του θρυλικού "Anthropophagus" (1980) του Τζο Ντ'Αμάτο ενώ τέλος, για όσους εκτιμούν τα σπλάτερ υπάρχει το "Project Wolf Hunting" (Χονγκσαν Κιμ).

Παράλληλα, στο τμήμα Πανόραμα παρουσιάζονται πολυποίκιλες horror επιλογές, πολλές από τις οποίες δε μένουν αυστηρά στα στενά όρια του είδους. Συνολικά επτά ταινίες παρουσιάζονται στην ενότητα, όπως το "Next Door" (Γι-χο Γιέομ) από τη Ν. Κορέα, το ερωτικά φορτιστμένο "Do Ut Des" (Μόνικα Καρπανέζε & Ντάριο Τζερμάνι) από την Ιταλία και η ισπανική κομεντί φαντασίας "Para Entrar a Vivir" (Πάμπλο Αραγκουές & Μάρτα Καρμπέρα). Το φεστιβάλ δεν προσπερνά τους νέους δημιουργούς που τιμούν το genre, έτσι στο τμήμα First Look το πρόγραμμα αφοσιώνεται σε πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται το δανέζικο θρίλερ δαιμονισμού "Attachment" (Γκάμπριελ Μπίερ Γκίσλασον) που συνοδεύεται από διθυράμβους, το "Mother Superior" (Μαρί Άλις Γουλφσζαν) από την Αυστρία, το ατμοσφαιρικό "The Other Child" (Τζιν-Γιανγκ Κιμ) και το αμερικάνικο "Brightwood" (Ντέιν Έλκαρ) που θυμίζει "The Twilight Zone".

tammy_and_the_trex
"Tammy and the T-Rex"

Φυσικά, από το Horrorant δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αφιερώματα. Αρχικά, στο σκηνοθέτη Λουίτζι Κότζι, ο οποίος θα βρεθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις cult ταινίες "The Killer Must Kill Again" (1975), "Contamination" (1980) και "Paganini Horror" (1988). Στη συνέχεια, προβάλλονται τα exploitation "Deadline" (Μάριο Ατζοπάρντι, 1980), "Tammy and the T-Rex" (Στίουαρτ Ράφιλ, 1994) και το "Flesh for Frankenstain" (Πολ Μόρισεϊ & Αντόνιο Μαργκερίτι, 1973). Τέλος, να σημειώσουμε πως στο προγράμμα υπάρχουν επίσης 31 μικρού μήκους ταινίες, εκ των οποίων δύο ελληνικές ("Η Νύχτα στο Θέατρο", "Just in Time") που θα παρουσιαστούν πριν από μια κύρια προβολή παρουσία των δημιουργών.

Πληροφορίες

8ο Horrorant Film Festival
Ελιζέ, Νυμφαίου 12, Ιλίσια, 2107488144.
Είσ.: € 7, € 5 (μικρού μήκους), € 16 (ημερήσιο), € 50 (full pass). Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinema/horrorant-film-festival-nyxtes-tromou-2023/

Το πρόγραμμα του 8ου Horrorant Film Festival:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/01/2026

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".

"Το Βλέμμα Του Οδυσσέα": Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Cinobo Όπερα

Την ειδική τελετή θα θα προλογίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη, τιμώντας το έργο του αλλά και τη συμβολή του στο παγκόσμιο σινεμά.

"Συναισθηματική Αξία" και "Sirat" σάρωσαν στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το "α" ταξίδεψε στο Βερολίνο και παρακολούθησε από κοντά την γιορτή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.