Ο "Δράκουλας" του Φράνσις Φορντ Κόπολα έρχεται στο Ιντεάλ

Η γοτθική διασκευή του σπουδαίου σκηνοθέτη παρουσιάζεται σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 31 χρόνια μετά την πρεμιέρα της.

Dracula Gary Oldman

Για το (σίγουρο) χατ τρικ sold out προβολών οδεύουν τα επιτυχήμενα event του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", καθώς μετά τα "Οργισμένο Είδωλο" και "Ένταση", το Ιντεάλ πρόκειται να φιλοξενήσει ακόμα μία εμβληματική ταινία στη μεγάλη οθόνη του.

Ο λόγος για το βραβευμένο με 3 Όσκαρ "Δράκουλα" του Φράνσις Φορντ Κόπολα, την εξαιρετική διασκευή, δηλαδή, στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Θυμίζουμε πως πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Όλντμαν, Γουινόνα Ράιντερ και Κιάνου Ριβς, ενώ αισθητικά την παράσταση κλέβουν τα απερίγραπτης ομορφιάς κουστούμια της εμβληματικής Έικο Ισιόκα. Ο "Δράκουλας" προβάλλεται 31 χρόνια μετά την πρεμιέρα του σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια το Σάββατο 6/5 (22.00). Η είσοδος είναι € 7 και τα εισιτήριά σας μπορείτε να τα αγοράσετε από εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Δράκουλας

Bram Stoker's Dracula
  • Τρόμου
  • 1992
  • Διάρκεια: 128 '
  • Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο κόμης Δράκουλας έρχεται στο Λονδίνο για να κατακτήσει τη Μίνα, που θεωρεί μετενσάρκωση της νεκρής γυναίκας του. Εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια σε μια από τις πιο ρομαντικές προσεγγίσεις του μύθου του βαμπίρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

5 ταινίες που έντυσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι

Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν άφησε το στίγμα του μόνο στο χώρο της μόδας, αλλά και στη μεγάλη οθόνη.

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε το χαοτικό "Megalopolis"

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Μάικ Φίγκις κατέγραψε τα παρασκήνια του περιβόητου magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα.