Το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας

Γνωρίζουμε -επιτέλους- πότε θα δούμε τη νέα ταινία του σκηνοθέτη με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν.

Poor Things Emma Stone1 «Poor Things»

Αναμονή τέλος σχετικά με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς το στούντιο της Searchlight ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Deadline, πως το "Poor Things" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.

Poor Things Willem Dafoe

Θυμίζουμε πως το "Poor Things" βασίζεται σε μυθιστόρημα του Αλισντερ Γκρέι ("Χαμένα κορμιά" στα ελληνικά) και διασκευασμένο σεναριακά από τον Τόνι ΜακΝαμάρα ("Η Ευνοούμενη"). Η ταινία μας μεταφέρει στη βικτοριανή εποχή, όπου η έγκυος Μπέλα αυτοκτονεί για να γλυτώσει από τη συζυγική κακοποίηση. Θα την επαναφέρει όμως στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ιδανική σύντροφο, γι' αυτό και θα της μεταμοσχεύσει... το μυαλό ενός μωρού. Εμπόδιο στα σχέδιά του θα μπει ένας αντίζηλος επιστήμονας, τη στιγμή κατά την οποία η Μπέλα θέλει να έχει αυτή τον τελευταίο λόγο.

Poor Things Emma Stone2

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλεϊ και Μαρκ Ράφαλο, με την αμερικανική επιτροπή λογοκρισίας να μας προετοιμάζει για ένα "καυτό" θέαμα. Η ταινία χαρακτηρίστηκε "R" (ακατάλληλη για ανηλίκους") με δικαιολογία το γραφικό γυμνό, το έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο, τη βία και την απρεπή φρασεολογία. Για την ευρωπαϊκή αγορά, πάντως, όλα αυτά μοιάζουν με την καλύτερη διαφήμιση.

Επιπλέον, με δεδομένη τη φθινοπωρινή κυκλοφορία του "Poor Things", δεν είναι απίθανο το φιλμ να πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ Βενετίας (30/8-9/9). Σε κάθε περίπτωση, το "Poor Things" πρόκειται φυσικά να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό ακριβώς πότε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.