Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.: Το νέο του τολμηρό πρότζεκτ να φέρει στη μεγάλη οθόνη το remake του "Vertigo"

Ο διάσημος ηθοποιός συζητάει να πρωταγωνιστήσει στο remake μίας από τις πιο γνωστές ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Ο Robert Downey Jr. μπροστά σε… μαύρο καθρέφτη

Λαμβάνοντας υπόψη τις ταινίες του Χίτσκοκ δύσκολα κάποιος δημιουργός τις "αγγίζει" από σεβασμό και φόβο για την οποιαδήποτε σύγκριση. Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. είναι αρκετά τολμηρός για να προσπαθήσει να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ταινία "Vertigo" του 1958.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις να πρωταγωνιστήσει αλλά και να αναλάβει την παραγωγή΄του remake με τη σύζυγό του, Σούζαν Ντάουνι μέσω της εταιρείας παραγωγής τους, Team Downey. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, ο Ντάουνι γνωρίζει καλά πως θα χρειαστεί τους καλύτερους στο είδος τους, γι' αυτό ακούγεται το όνομα του Στίβεν Νάιτ, του δημιουργού της σειράς "Peaky Blinders" για το σενάριο. 

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά την καριέρα του και είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός με πρότζεκτ που αναλαμβάνει. Πιο αναλυτικά, οι τελευταίες ταινίες του Ντάουνι ήταν το "Avengers: Endgame" του 2019 και το "Dolittle" του 2020, ενώ τον ερχόμενο Ιούλιο θα εμφανιστεί στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, "Oppenheimer", στο πλευρό του Κίλιαν Μέρφι. 

Σχετικά με το "Vertigo", ο Ντάουνι πρόκειται να υποδυθεί τον χαρακτήρα του Σκότι, που είχε ενσαρκώσει το 1958 ο Τζέιμς Στιούαρτ, που αποτελεί έναν πρώην ντετέκτιβ, ο οποίος είχε αποσυρθεί εξαιτίας μιας τραυματικής εμπειρίας που του "άφησε" το κουσούρι της υψοφοβίας. Μία νέα υπόθεση θα τον φέρει πίσω στη δράση, παθαίνοντας ψύχωση με μία γυναίκα που έχει αναλάβει να παρακολουθεί. 

Όσο κι αν η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1958 χρειάστηκαν περίπου 22 χρόνια για να αναγνωριστεί ως αριστουργηματική, καθώς μέχρι τότε είχε διχάσει τους κριτικούς. Το "Vertigo" ήταν βασισμένο στο μυθιστόρημα "D’entre les morts", με τη διαφορά ότι στο βιβλίο η εξέλιξη λαμβάνει χώρα στο Παρίσι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την άλλη το τέλος τους είναι διαφορετικό. 

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.