Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο

2

Ακόμα ένα αμερικάνικο success story διασκευάζεται ως καλοκουρδισμένο, διασκεδαστικότατο δράμα χαρακτήρων, όλους συγκινητικά αφοσιωμένους στο κυνήγι του καπιταλιστικού ονείρου.

Air

Στη σαραντάχρονη κινηματογραφική καριέρα του, ο οσκαρικός Μπεν Άφλεκ έχει κάτσει πέντε φορές στην καρέκλα του σκηνοθέτη, τις περισσότερες με εντυπωσιακά αποτελέσματα ("Χωρίς Ίχνη", "The Town", "Επιχείρηση: Argo", "Ο Νόμος της Νύχτας").  Μετά το "…Argo" επιστρέφει σε άλλη μία αληθινή ιστορία, αλλά με πολύ πιο ανάλαφρη διάθεση, έχοντας και πάλι σαν φόντο την πρόσφατη αμερικανική ιστορία. Όχι της κατασκοπείας αυτήν τη φορά, αλλά των σπορ και της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα εκείνη του πωλητή Σόνι Βακάρο, ο οποίος το 1984 έχει μια παράτολμη και λαμπρή, όπως θα αποδειχθεί, ιδέα για να λανσάρει το καινούργιο παπούτσι της Nike: να το συνδέσει με ένα ανερχόμενο ταλέντο του μπάσκετμπολ. Θα πρέπει όμως πρώτα να πείσει τους ανωτέρους του και κατόπιν τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν. Ακολουθεί η διασκεδαστικότατη, σκηνοθετικά καλοκουρδισμένη εξιστόρηση ενός ακόμα American success story γεμάτου ζωηρούς, εμπνευσμένους και μερακλήδες χαρακτήρες – όλους συγκινητικά αφοσιωμένους στο κυνήγι του καπιταλιστικού ονείρου, το οποίο μάλιστα απονέμει στο τέλος και… κοινωνική δικαιοσύνη.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο

Air
2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μπεν Άφλεκ

Για να λανσάρει το καινούργιο παπούτσι της Nike, ο πωλητής Σόνι Βακάρο έχει μια ιδέα: να το συνδέσει με ένα ανερχόμενο ταλέντο του μπάσκετμπολ. Πρέπει όμως πρώτα να πείσει τους ανωτέρους του και κατόπιν τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα συναρπαστικό διήμερο για νεαρούς σινεφίλ έρχεται από την Ολυμπία στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και της 25ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Camera Zizanio".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Όσκαρ 2026: Οι μεγάλες ανατροπές και τα ηχηρά "σνομπάρισματα" της Ακαδημίας

Από το απόλυτο "άδειασμα" του Wicked μέχρι τον παραγκονισμό του Guillermo del Toro και του Paul Mescal: Συγκεντρώσαμε όλες τις παραλείψεις των υποψηφιοτήτων που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις

Wife & Dog: Νέος Γκάι Ρίτσι, με Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς

Το σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας στην καινούρια δουλειά του Βρετανού σκηνοθέτη καταφθάνει τον επόμενο Οκτώβριο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο

Cinema that makes you think: Το CINEphil_101 ανακοινώνει την έναρξη υποβολών και προσκαλεί κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η Άννα Ρεζάν μας μιλά για το ιστορικό ντοκιμαντέρ της "Οι Δικοί μου Άνθρωποι"

Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτιδα περιγράφει την προσπάθειά της να γυρίσει ένα κινηματογραφικό χρονικό που ξεκινάει ως οικογενειακό πορτρέτο και καταλήγει σε μια κατάθεση ιστορικής μνήμης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάποια πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το "Άμνετ"

Όπου και να οφείλεται το hype γύρω από την ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτήν.