Η Εθελόντρια

2,5

Η ευαισθησία και η τρυφερότητα διασώζουν ένα προσφυγικό δράμα χωρίς εξάρσεις και δραματικές κοινοτοπίες, αλλά και χωρίς ιδιαίτερη κινηματογραφική έμπνευση.

H ethelontria

Μπορεί να πρωτοσυστήθηκε στο παγκόσμιο σινεμά τη δεκαετία του ’50 ως εξωτικός προορισμός κοσμοπολίτικων ρομάντζων, τώρα όμως η Ελλάδα εμφανίζεται στη διεθνή κινηματογραφία κυρίως ως ντεκόρ προσφυγικών δραμάτων. Σε ένα τέτοιο, λοιπόν, η Μαρίσα Σόλα, μια 65χρονη Ισπανίδα γιατρός η οποία μόλις συνταξιοδοτήθηκε, φτάνει στη χώρα μας για να δουλέψει εθελοντικά σε μια προσφυγική δομή. Εκεί,  όμως, θα έρθει αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ, ενώ θα γνωρίσει ένα ορφανό αγόρι αγνώστου ταυτότητας, το οποίο θα πάρει υπό την προστασία της.
Η ευαισθησία και η τρυφερότητα προστατεύουν ένα προβλέψιμο οδοιπορικό αυτογνωσίας χωρίς εξάρσεις και δραματικές κοινοτοπίες, αλλά και χωρίς ιδιαίτερη κινηματογραφική έμπνευση. Με την ανθρώπινη ματιά του να κοιτά τη σκοτεινή πλευρά και την αλμοδοβαρική φιγούρα της Κάρμεν Μάτσι ("Ραγισμένες Αγκαλιές", "Δεν Κρατιέμαι") να το γεμίζει διακριτικό συναίσθημα, περιγράφει μια κατ’ ουσίαν μονόδρομη σχέση και σχολιάζει έμμεσα την περίπλοκη κοινωνικοπολιτική κατάσταση, αλλά και την ψυχολογική διάσταση του μεταναστευτικού προβλήματος. Τίποτα όμως το οποίο να μη γνωρίζουμε ήδη…

Ισπανία, Ελλάδα. 2022. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Εθελόντρια

La Voluntaria
2,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 99 '
  • Νέλι Ρεγκουέρα

Η Μαρίσα Σόλα, μια 65χρονη Ισπανίδα γιατρός που μόλις συνταξιοδοτήθηκε, φτάνει στην Ελλάδα για να δουλέψει εθελοντικά σε μια προσφυγική δομή. Εκεί, όμως, θα έρθει αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο εισιτήρια ο "Καποδίστριας"

Μπορεί μετά από δυο εβδομάδες με απανωτά sold out η προσέλευση του βιογραφικού δράματος του Γιάννη Σμαραγδή να υποχώρησε, οι επιδόσεις του παρ' όλα αυτά παραμένουν αξιοθαύμαστες, επιπέδου "El Greco" και "Υπάρχω".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
13/01/2026

Το '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία

Πριν καθίσεις στην πολυθρόνα σου και αφεθείς στον τρόμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη νέα ταινία δια χειρός Νία ΝταΚόστα που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Τα συγκεντρώσαμε και τα βρίσκεις εντός.

"Μία Μάχη Μετά την Άλλη" και "Άμνετ" σάρωσαν στις Χρυσές Σφαίρες 2026

Οι νικητές της βραδιάς παίρνουν τα βραβεία τους και ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα των Όσκαρ.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".

Οι "Μέρες & Νύχτες του Χρήστου στο Δαναό" γιορτάζουν τα 40 χρόνια του "Μπλε Βελούδο"

Ο αγαπημένος κύκλος προβολών υποδέχεται το 2026 με ένα αριστούργημα δια χειρός Ντέιβιντ Λιντς.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01

Τίμοθι Σαλαμέ και Τζος Σάφντι σε ένα κυνήγι για δόξα, ένα τρομο-σίκουελ από τη Μεγάλη Βρετανία και όλες οι νέες κυκλοφορίες της επόμενης εβδομάδας.