Περισσότεροι από 55.000 οι θεατές του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών η διοργάνωση αποδείχθηκε καταφύγιο για τους σινεφίλ που γέμισαν της αίθουσες του θεσμού.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις ταινιών και η προετοιμασία του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με το κλίμα πένθους μετά την τραγωδία στα Τέμπη να καλύπτει αναπόφευκτα σε όλη τη διάρκειά του το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12/3), οι κινηματογραφικές αίθουσες του θεσμού αποδείχθηκαν καταφύγιο για περισσότερους απο 50.000 θεατές, οι οποίοι βρήκαν θαλπωρή στις προβολές της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το φεστιβάλ, συνολικά 55.400 άνθρωποι παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις της Αγοράς. Επίσης με βάση το σχετικό δελτίο τύπου, σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 11,2% στην προσέλευση, πλησιάζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σε επίπεδο αριθμών, στην 25η διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν 220 προβολές σε φυσικούς χώρους. Προβλήθηκαν, συνολικά, 237 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ενώ 147 ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του φεστιβάλ. Στη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δέκα masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις με θέμα τη βιωσιμότητα, με μεγάλη συμμετοχή του  κοινού.

Παρότι επισήμως το φεστιβάλ έληξε στις 12/3, οι online προβολές των τμημάτων Πλατφόρμα και Από Οθόνη σε Οθόνη συνεχίστηκαν έως τις 17/3, προσβάσιμες σε όλους όσους κατοικούν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 670 συναντήσεις ανάμεσα σε 407 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οκτώ Agora Talks και τέσσερις παρουσιάσεις που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

Διαβάστε περισσότερα και ανταποκρίσεις από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.