"Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες" με αφιέρωμα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η τρίτη της σειράς συζητήσεων με τίτλο "Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες", που πραγματοποιούνται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, είναι αφιερωμένη στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Εικαστικό αφιέρωμα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ από το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Στις 22  Μαρτίου (7 μ.μ) η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το τρίτο αφιέρωμα της σειράς συζητήσεων με τίτλο "Κορυφαίοι  σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες" με τιμώμενο πρόσωπο τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Διαβάστε Επίσης

Αυτή τη φορά, στη συζήτηση στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22), πρωταγωνιστής θα είναι ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Ο Κιούμπρικ είναι δημιουργός  -μεταξύ άλλων ταινιών όπως "Η  Λάμψη”, το φουτουριστικό  "2001:  Η Οδύσσεια  του Διαστήματος” και το απαγορευμένο σε πολλές χώρες "Κουρδιστό Πορτοκάλι”, που θα αποτελέσει το μεγάλο αφιέρωμα του Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Κιούμπρικ ενώ πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του. Θα μιλήσουν ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" και κριτικός κινηματογράφου και ο Γιάννης  Ζουμπουλάκης, κριτικός  κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) | culture@hau.gr | hau.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
05/12/2025

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.