Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/2

Η επιστροφή του Ghostface, ο Γουίλεμ Νταφόε σε αγώνα επιβίωσης και δύο βραβευμένα φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

scream6_trailer

Η επιστροφή του Ghostface, ο Γουίλεμ Νταφόε σε αγώνα επιβίωσης και δύο βραβευμένα φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Scream VI

Ο μασκοφόρος δολοφόνος Ghostface ξαναβγαίνει παγανιά. Η εμπορική επιτυχία του reboot όσο και σίκουελ του 2022, "Scream", κατάφερε εκτός από ευρεία απήχηση να επαναφέρει στην επικαιρότητα το horror franchise που σκαρφίστηκε ο αείμνηστος Γουές Κρέιβεν. Έτσι, πολύ σύντομα αποκαλύπτονται νέες ανατριχίλες στο έκτο κεφάλαιο της σειράς ταινιών, στην οποία οι επιζώντες της δολοφονικής μανίας του Ghostface έχουν εγκαταλείψει την πόλη του Γουέστμπορο και πια βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ξανά το δίδυμο Ματ Μπετινέλι - Όλπιν & Τάιλερ Γκίλετ, ενώ μπροστά από την κάμερα επιστρέφουν οι Τζένα Ορτέγκα ("Wednesday") και Κόρτνι Κοξ, με τη γνώριμη από το 4ο "Scream" Πατρίσια Πανετιέρ να επανέρχεται στο franchise.

Inside

Κλειστοφοβικό θρίλερ του Βασίλη Κατσούπη με πρωταγωνιστή τον τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Γουίλεμ Νταφόε. Ο σπουδαίος ηθοποιός βρίσκεται στο ρόλο ενός διαρρήκτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ληστείας πολύτιμων έργων τέχνης που στραβώνει, βρίσκει τον εαυτό του ξαφνικά εγκλωβισμένο σε ένα πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο νεοϋορκέζικο ρετιρέ. Έτσι από το πουθενά θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει, αλλά και να προστατέψει την πνευματική διαύγειά του.

Αρκούδες δεν Υπάρχουν

Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Βενετία για τον τελευταίο Τζαφάρ Παναχί. Ο Ιρανός σκηνοθέτης πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός κινηματογραφιστή, ο οποίος προσπαθεί να γυρίσει μια ταινία στην Τουρκία, την ώρα που είναι αναγκασμένος να μένει σε ένα χωριό κοντά στα ιρανο-τουρκικά σύνορα. Ενώ οι ηθοποιοί του ερμηνεύουν τη δική τους ιστορία απόπειρας διαφυγής στην Ευρώπη, ο Παναχί βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσπιστία και τις τοπικές παραδόσεις στο χωριό όπου διαμένει.

Le Tigre et le President

Αστείες γαλλικές πολιτικές ίντριγκες. Τη δεκαετία του 1920, ο Ζορζ Κλεμανσό χάνει τις προεδρικές εκλογές από τον άγνωστο Πολ Ντεσανέλ, έναν ιδεαλιστή ο οποίος οραματίζεται να αλλάξει τη χώρα. Ωστόσο, εντελώς απροσδόκητα, ο Ντεσανέλ εξαφανίζεται μυστηριωδώς από ένα τρένο όπου επέβαινε. Έτσι, προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία στον Κλεμανσό να διεκδικήσει από την αρχή την εξουσία.

Έχω Ηλεκτρισμένα Όνειρα

Ισπανόφωνο δράμα βραβευμένο με Χρυσό Αλέξανδρο. Η Εύα είναι μια 16χρονη που ζει με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, αλλά ζητά απεγνωσμένα να μετακομίσει με τον αποξενωμένο και ελαττωματικό πατέρα της. Τελικά καταφέρνει να βρεθεί μαζί του, όμως εκείνος περνά μια αυτοκαταστροφική φάση, έτσι η Εύα έρχεται αντιμέτωπη απότομα με τη σκοτεινιά της ενηλικίωσης.

Τελετουργία Θανάτου

Αστυνομική περιπέτεια με τον Μόργκαν Φρίμαν. Ένας ντετέκτιβ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια της κόρης του, ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη ώστε να εντοπίσει ένα κατά συρροή δολοφόνο που χρησιμοποιεί μια αποτρόπαια μορφή μαύρης μαγείας για να σκοτώνει τα θύματά του. Στις έρευνές του πολύτιμη βοήθεια προσφέρει ένας καθηγητής ανθρωπολογίας, στο ρόλο ο οσκαρικός Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος όμως κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό. Όσο περισσότερο ο ντετέκτιβ βυθίζεται στη ψυχοσύνθεση του σίριαλ κίλερ, τόσο πιο πολύ θολώνουν τα όρια ανάμεσα στη λογική και την παράνοια.

Αντιγόνη

Η τραγωδία του Σοφοκλή μεταφέρεται στον σύγχρονο Καναδά. Η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και υποδειγματικό μέλος της κοινότητας, παραβαίνει τον νόμο βοηθώντας τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή. Καθώς ο κλοιός στενεύει διαρκώς γύρω της, αυτή ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις αρχές: την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στον πατέρα του φίλου της, του Αίμονα.

Μούμιες

Ισπανικό animation με τρεις μούμιες οι οποίες "ξυπνούν" στο σύγχρονο Λονδίνο. Τρεις αρχαίες μούμιες ζουν σε μία μυστική υπόγεια πόλη, κρυμμένη στη σύγχρονη Αίγυπτο. Η παρέα αποτελείται από μία πριγκίπισσα, έναν πρώην αρματοδρόμο, τον μικρό τουαδελφό και ένα ήμερο κροκοδειλάκι. Μία σειρά από ατυχή περιστατικά θα οδηγήσει τις μούμιες στο σύγχρονο Λονδίνο, όπου θα ζήσουν ξεκαρδιστικές και θεότρελες περιπέτειες στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν ένα αρχαίο δαχτυλίδι που είχε κλέψει ο φιλόδοξος αρχαιολόγος Λόρδος Κάρναμπι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.