Η "Οδύσσεια" φέρνει στην Ελλάδα Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Οι δυο σταρ, 27 χρόνια μετά τον «Άγγλο Ασθενή», θα βρεθούν την άνοιξη σε Κέρκυρα και Πελοπόννησο για τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας του Ουμπέρτο Παζολίνι.

fiennes-binoche © shutterstock

Έχοντας μεταφερθεί με κάθε τρόπο στη μεγάλη οθόνη, ακόμα και ως κωμωδία στον αμερικανικό νότο του 1930 από τους αδελφούς Κοέν ("Ω Αδελφέ, που Είσαι;"), η "Οδύσσεια" του Ομήρου διασκευάζεται κινηματογραφικά ακόμα μια φορά, έχοντας τώρα πίσω από την κάμερα τον Ιταλοβρετανό παραγωγό ("Άντρες με τα Όλα τους") και σκηνοθέτη ("Για Πάντα Κοντά σου") Ουμπέρτο Παζολίνι.

Το σενάριο του "The Return", γραμμένο από τον Τζον Κόλι ("Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου") και τον 90χρονο Εντουαρντ Μποντ του αντονιονικού "Blow-Up", θέλει τον κουρασμένο πλέον ομηρικό ήρωα να επιστρέφει στην Ιθάκη μετά από εικοσαετή περιπλάνηση, αντιμέτωπος με τους μνηστήρες της Πηνελόπης, αλλά και το ίδιο του το παρελθόν. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός, οι οποίοι ξανασυναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον "Άγγλο Ασθενή" του Άντονι Μιγκέλα (1996), με τον Τσάρλι Πλάμερ ("Όλα τα Λεφτά του Κόσμου") στο ρόλο του Τηλέμαχου. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη στην Κέρκυρα και θα συνεχίσουν στην Πελοπόννησο και την Ιταλία, με την ελληνική εταιρία Heretic να συμμετέχει σ’ αυτή τη συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας, ΗΠΑ και Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/06/2023

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.