Η "Οδύσσεια" φέρνει στην Ελλάδα Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Οι δυο σταρ, 27 χρόνια μετά τον «Άγγλο Ασθενή», θα βρεθούν την άνοιξη σε Κέρκυρα και Πελοπόννησο για τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας του Ουμπέρτο Παζολίνι.

fiennes-binoche © shutterstock

Έχοντας μεταφερθεί με κάθε τρόπο στη μεγάλη οθόνη, ακόμα και ως κωμωδία στον αμερικανικό νότο του 1930 από τους αδελφούς Κοέν ("Ω Αδελφέ, που Είσαι;"), η "Οδύσσεια" του Ομήρου διασκευάζεται κινηματογραφικά ακόμα μια φορά, έχοντας τώρα πίσω από την κάμερα τον Ιταλοβρετανό παραγωγό ("Άντρες με τα Όλα τους") και σκηνοθέτη ("Για Πάντα Κοντά σου") Ουμπέρτο Παζολίνι.

Το σενάριο του "The Return", γραμμένο από τον Τζον Κόλι ("Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου") και τον 90χρονο Εντουαρντ Μποντ του αντονιονικού "Blow-Up", θέλει τον κουρασμένο πλέον ομηρικό ήρωα να επιστρέφει στην Ιθάκη μετά από εικοσαετή περιπλάνηση, αντιμέτωπος με τους μνηστήρες της Πηνελόπης, αλλά και το ίδιο του το παρελθόν. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός, οι οποίοι ξανασυναντιούνται για πρώτη φορά μετά τον "Άγγλο Ασθενή" του Άντονι Μιγκέλα (1996), με τον Τσάρλι Πλάμερ ("Όλα τα Λεφτά του Κόσμου") στο ρόλο του Τηλέμαχου. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη στην Κέρκυρα και θα συνεχίσουν στην Πελοπόννησο και την Ιταλία, με την ελληνική εταιρία Heretic να συμμετέχει σ’ αυτή τη συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας, ΗΠΑ και Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.