Η ζωή και το έργο δύο θρύλων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Exile Room

Ο χώρος προβολών ξεκινά πρόγραμμά του για το 2023 με δύο μουσικά ντοκιμαντέρ.

Female Music Icons

Ξεκινώντας ηχηρά το πρόγραμμά του για φέτος, τo Exile Room αφιερώνει τις πρώτες προβολές του 2023 σε δύο εκρηκτικά μουσικά ντοκιμαντέρ που αναλαμβάνουν να μας συστήσουν από την αρχή δύο γυναίκες που σημάδεψαν – η καθεμία με τον δικό της τρόπο – τον κόσμο της μουσικής. Ο λόγος για τη Σινέντ Ο' Κόνορ και την Τίνα Τέρνερ.

16/2 (9 μ.μ.): Nothing compares (2022)

Nothing Compares

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συνταρακτική φωνή της νεαρής Σινέντ Ο' Κόνορ, που σαν άφυλη μάγισσα συνεπήρε τον κόσμο ολόκληρο με το "Nothing Compares to You" στις αρχές του ‘90. Το ντοκιμαντέρ της Κάθριν Φέργκιουσον παρακολουθεί την πορεία της, από τα πρώτα βήματά της στην Ιρλανδία μέχρι την απόλυτη πτώση που ακολούθησε το κάψιμο της φωτογραφίας του Πάπα στο Saturday Night Live.

2/3 (9 μ.μ.): Tina (2021)

Tina

Η ταινία χτυπάει την πόρτα της 79χρονης πλέον Τίνα Τέρνερ, στην έπαυλή της στην Ελβετία, ζητώντας της να διηγηθεί την καταραμένη ιστορία της για μια τελευταία φορά. Αυτό που προκύπτει είναι το χορταστικό χρονικό της γέννησης της πρώτης μαύρης ροκ σταρ στην ιστορία της μουσικής.

Το ντοκιμαντέρ των Ντάνιελ Λίντσεϊ & Τ. Τζ. Μάρτιν προβάλλεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το American Film Showcase. Μετά την προβολή του, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα πιάτο από τα χέρια της Χρύσας Γερακοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.