Ο Τζέισον Μομόα τρομοκρατεί τον Βιν Ντίζελ στο τρέιλερ του "Fast X"

Το «γκαζιάρικο» franchise ετοιμάζεται για ένα καταιγιστικό φινάλε με το πρώτο κεφάλαιο του τέλους.

Fast X «Fast X»

Το "Fast & Furious", ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα franchises όλων των εποχών με αθροιστικά κέρδη που αγγίζουν τα 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια, ετοιμάζεται να ρίξει τίτλους τέλους. Θα το κάνει, όμως, όπως του αρμόζει, με το φινάλε να χωρίζεται σε δύο καταιγιστικές περιπέτειες και την πρώτη να έχει τον τίτλο "Fast X".

Στο πρώτο τρέιλερ της περιπέτειας, ο "πάτερ φαμίλιας" της αυτοκινητο-συμμορίας Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) μαθαίνει πως η Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν) εξαπολύει εναντίον του ένα νέο αμείλικτο εχθρό που θέλει να τον εξολοθρεύσει (Τζέισον Μομόα). Οικεία κατάσταση για τον Τορέτο, ο οποίος ωστόσο αυτήν τη φορά θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν εάν θέλει να προστατέψει την οικογένειά του.

Ως γνωστόν ο Ντίζελ δεν είναι μόνο ο πιο εμβληματικός εκ των πρωταγωνιστών του "Fast & Furious", αλλά και ένας από ανθρώπους που παίρνουν κομβικές αποφάσεις για το μέλλον του franchise. Έτσι, ο ηθοποιός ήρθε σε καλλιτεχνική σύγκρουση με τον μέχρι πρότινος σκηνοθέτη του "Fast X", τον Τζάστιν Λιν, ο οποίος χρειάστηκε να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση του στο Λουί Λετεριέ. Δεν ήταν σίγουρα μια εύκολη απόφαση, καθώς ο Λιν έχει σκηνοθετήσει πέντε ταινίες του franchise και κρατάει ρόλο παραγωγού τα τελευταία δέκα χρόνια. Ωστόσο, η παραπάνω εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα αρνητική για τους φίλους του "Fast & Furious", μιας και ο Λετεριέ έχει αποδείξει την πείρα του στα περιπετειώδη μπλοκμπάστερ ("The Transporter", "Ο Απίθανος Hulk", "Η Συμμορία των Μάγων").

Το "Fast X" κυκλοφορεί 18 Μαΐου στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ του "Fast X":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.