Οι καλύτεροι ρόλοι του Τομ Χίντλστον

Οι κορυφαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις -μέχρι στιγμής- του 42χρονου Άγγλου ηθοποιού.

Loki Χίντλστον

Τo τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολούμαστε με τον Τομ Χίντλστον για όλους τους λανθασμένους λόγους. Στα δημοσιεύματα φιγουράρει για τις ατυχείς στιλιστικές του επιλογές μετά το Hiddleswift Bατερλώ (της σχέσης του με την Τέιλορ Σουίφτ), για μία απίθανη (!) συνταγή μπολονέζ μακαρονάδας και πάντως όχι για το ταλέντο του στην υποκριτική. Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στο lifestyle σύμπαν και να επαναφέρουμε τα πράγματα σε τάξη, εστιάζοντας στην επαγγελματική του ιδιότητα, στην οποία οφείλει την αναγνωρισιμότητά του. 

Ενδέχεται να είναι μία από τις πιο αδικημένες ταινίες του Γούντι Άλεν, διότι παρά το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και τις τρεις υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και art direction), υπήρχε περιθώριο για περισσότερες διακρίσεις κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως και να έχει, ο Χίντλστοουν στο ρόλο του πασίγνωστου συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που νυχτοπερπατούσε στο ατμοσφαιρικό Παρίσι εκμεταλλεύθηκε άριστα την εμφάνισή του που θυμίζει κάτι από μία άλλη εποχή. 

Loki, Marvel Cinematic Universe

Οι κριτικοί παγκοσμίως θεωρούν ότι ο Loki υφίσταται ως τόσο επιτυχημένος ρόλος σε έξι ταινίες της Marvel (και φυσικά στη μικρή οθόνη) επειδή ο Χίντλστοούν κατάφερε να προσδώσει σαιξπηρική αύρα σε ένα ρόλο που κάλλιστα θα μπορούσε να καταλήξει καρικατούρα. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. 

Dr Robert Laing, High-Rise (2015)

Στο δυστοπικό θρίλερ του Μπεν Γουίτλεϊ, ο 40χρονος σήμερα ηθοποιός προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας ως προς τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει από το διεφθαρμένο βάθρο του τον Τζέρεμι Άϊρονς. Ναι, τα καταφέρνει εξαιρετικά. 

Sir Thomas Sharpe, Crimson Peak (2015)

Οπτικά, ο Sir Thomas Sharpe του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θυμίζει αρκετά τον Loki, στην πιο spooky εκδοχή του. Όσον αφορά στην ιδιοσυγκρασία του όμως, τόσο "σκοτάδι" μαζεμένο δεν υπάρχει ούτε στα Τάρταρα της Marvel. Στο Crimson Peak, μόνο ο Χίντλστοουν -ίσως και ο Μπένεντικτ Κούμπερμπατς – θα μπορούσε να αποδώσει με τόση φυσικότητα το βρετανικό στοιχείο. Κυλάει στις φλέβες του εξάλλου. 

Jonathan Pine, The Night Manager (2016)

Ο Jonathan Pine ως ρόλος για πολλούς μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο - άσχετα αν πρόσθεσε το όνομα του Χίντλστον στη λίστα με τους υποψήφιους πράκτορες 007 μετά τη "συνταξιοδότηση" Κρεγκ. Παρόλα αυτά, έδωσε την ευκαιρία στον ηθοποιό να αποδείξει ότι λειτουργεί καταπληκτικά και ως μέρος ενός αξιόλογου cast, αναγνωρίζοντας πότε πρέπει να κάνει πίσω για το κοινό καλό. 

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.