Στην ταινία "Πύραυλος" του Στέφανου Σιταρά το βραβείο κοινού του φεστιβάλ Untold

Το ντεμπούτο του σκηνοθέτη κέρδισε τους θεατές της νέας διοργάνωσης που αφιερώνεται στην πρόσφατη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

piravlos_movie

Το πρωτοεμφανιζόμενο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών Untold, το οποίο έριξε αυλαία την περασμένη Τετάρτη (1/2) στον κινηματογράφο Τριανόν, ανακοίνωσε το φιλμ που απέσπασε το βραβείο κοινού, εξασφαλίζοντας έτσι τη μελλοντική προβολή της στο σινεμά της Κοδριγκτώνος.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία "Πύραυλος", το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Στέφανου Σιταρά, μια χειροποίητη παραγωγή η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από το Στάθη, ο οποίος είναι χρόνια γνωστός για τη μυθομανία του, αλλά αναγκάζεται να αποδείξει στους φίλους του την ύπαρξη ενός "απόρρητου πυραύλου" (που μόνο εκείνος ξέρει), προκειμένου να μην τους χάσει. Η ταινία προβλήθηκε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Τριανόν, με το φεστιβάλ συνολικά να βρίσκει θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

Το φεστιβάλ Untold φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και ανανεώνει το ραντεβού του για το 2024 "με κινητήριο δύναμη την αγάπη για το σινεμά", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.