Στην ταινία "Πύραυλος" του Στέφανου Σιταρά το βραβείο κοινού του φεστιβάλ Untold

Το ντεμπούτο του σκηνοθέτη κέρδισε τους θεατές της νέας διοργάνωσης που αφιερώνεται στην πρόσφατη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

piravlos_movie

Το πρωτοεμφανιζόμενο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών Untold, το οποίο έριξε αυλαία την περασμένη Τετάρτη (1/2) στον κινηματογράφο Τριανόν, ανακοίνωσε το φιλμ που απέσπασε το βραβείο κοινού, εξασφαλίζοντας έτσι τη μελλοντική προβολή της στο σινεμά της Κοδριγκτώνος.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία "Πύραυλος", το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Στέφανου Σιταρά, μια χειροποίητη παραγωγή η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από το Στάθη, ο οποίος είναι χρόνια γνωστός για τη μυθομανία του, αλλά αναγκάζεται να αποδείξει στους φίλους του την ύπαρξη ενός "απόρρητου πυραύλου" (που μόνο εκείνος ξέρει), προκειμένου να μην τους χάσει. Η ταινία προβλήθηκε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Τριανόν, με το φεστιβάλ συνολικά να βρίσκει θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

Το φεστιβάλ Untold φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και ανανεώνει το ραντεβού του για το 2024 "με κινητήριο δύναμη την αγάπη για το σινεμά", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Μπλε Καφτάνι

Γλυκόπικρο δράμα πολλαπλής απελευθέρωσης (συναισθηματικής, γυναικείας, σεξουαλικής) με δεξιοτεχνική σεναριακή ισορροπία, αφηγηματική ευαισθησία και πλήθος φεστιβαλικών βραβείων (Κάννες, Αθήνα, Μαρακές, βραχεία λίστα διεθνούς Όσκαρ).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
30/03/2023

Τα Οχτώ Βουνά

Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για την επική αναζήτηση του νοήματος της ζωής μέσα από μια απλόχερη σε εικαστικό μεγαλείο, αλλά ανοικονόμητη ιστορία περιπετειώδους "συνύπαρξης".

Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών

Διδακτική εξιστόρηση ενός αληθινού γεγονότος, η οποία κριτικάρει με θάρρος, αλλά χωρίς κινηματογραφική πυγμή την ιταλική (και όχι μόνο) πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα του ’60.

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών

Το διάσημο roleplaying game ζωντανεύει ως μια θεαματική, μπριόζα, όσο και αθεράπευτα χολιγουντιανή περιπέτεια επικής φαντασίας. Βλέπεται ευχάριστα, χωρίς να μπορεί να εκπλήξει κανέναν ενήλικο θεατή.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης

Βραβείο των Ελλήνων κριτικών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για ένα κινηματογραφικά απλό, όσο και χιουμοριστικό, νοσταλγικό και κατά στιγμές ευρηματικό σχόλιο πάνω στο αμερικανικό όνειρο.

Ζλάταν

Χλιαρή εξιστόρηση της αληθινής ζωής ενός σπουδαίου και sui generis ποδοσφαιριστή, η οποία στέκεται μοναχά στα ελάχιστα ενδιαφέροντα, προφανή και σχηματικά.

Ανθρωπόπαυση

Ενδιαφέρον στις ιδέες του, αφηγηματικά γάργαρο, αλλά πάσχον από… διάσπαση προσοχής κινηματογραφικό χρονικό, το οποίο εγείρει διαχρονικά φιλοσοφικά αλλά και επίκαιρα πολιτικοκοινωνικά ερωτήματα.