Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/2

Η οσκαρικά υποψήφια Κέιτ Μπλάνσετ και ένας καυτός Τσάνινγκ Τέιτουμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

tár1 «Tár»

Η οσκαρικά υποψήφια Κέιτ Μπλάνσετ και ένας καυτός Τσάνινγκ Τέιτουμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Tár

Η Κέιτ Μπλάνσετ "κλειδώνει" το τρίτο Όσκαρ της. Μόνο μια ιστορική ανατροπή χωρίζει τη σπουδαία ηθοποιό από ένα ακόμα βραβείο της Ακαδημίας, χάρη στον περίπλοκο ρόλο που ενσαρκώνει στην ταινία του Τοντ Φιλντ. Η ηθοποιός υποδύεται μια πρωτοποριακή διεθνούς φήμης μαέστρο, η οποία διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα. Όταν το όνομά της βρεθεί μπλεγμένο σε ένα σκάνδαλο, τα πάντα γύρω της κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Ένα ύστατο στριπτίζ από τον Τσάνινγκ Τέιτουμ. Πριν από δέκα χρόνια, ο πάντα διορατικός Στίβεν Σόντερμπεργκ παρέδωσε ένα φιλμ που συνδύαζε την αυθεντική απεικόνιση της αμερικανικής λαϊκής τάξης με έναν από τους πιο σέξι χορούς: το στριπτίζ. Ο λόγος για το "Magic Mike" στο οποίο ο Τσάνινγκ Τέιτουμ υποδύεται τον εν λόγω Μάικ, ένα γοητευτικότατο στρίπερ που αναλαμβάνει να μυήσει ένα φέρελπι 19χρονο στα μυστικά του αντρικού ερωτικού χορού. Τώρα ήρθε η ώρα για τον Τέιτουμ να κρεμάσει τα εσώρουχά του, δίνοντας έναν τελευταίο χορό με σκηνοθέτη ξανά το Σόντερμπεργκ. Στη νέα ταινία, ο Μάικ έχει σταματήσει το στριπτίζ και πλέον δουλεύει ως μπάρμαν στο Λονδίνο. Εκεί δηλαδή, όπου τον προσεγγίζει μια σαγηνευτική πλούσια γυναίκα (Σάλμα Χάγιεκ), η οποία των ωθεί να δώσει μία ακόμα χορευτική παράσταση, αφού προηγουμένως της αποδείξει το ταλέντο του με ένα ειλικρινά καυτό lap dance.

Τόρι και Λοκίτα

Το νέο κοινωνικό δράμα των αδερφών Νταρντέν που διαγωνίστηκε για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Δύο ασυνόδευτα ανήλικα, φτάνουν στο σύγχρονο Βέλγιο ταξιδεύοντας ολομόναχα εκεί από την Αφρική. Μοναδικό εφόδιό τους η ανεκτίμητη φιλία τους, η οποία θα δοκιμαστεί έντονα όταν εγκατασταθούν στο νέο τόπο ζωής, όπου τους περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Peter von Kan

Ο Φρανσουά Οζόν εμπνέεται από τη ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Ένας πετυχημένος και φημισμένος σκηνοθέτης, συζεί με το βοηθό του στον οποίο φέρεται συστηματικά άσχημα και ταπεινωτικά. Ωστόσο σύντομα, το ενδιαφέρον του δημιουργού κεντρίζει ένας όμορφος νεαρότερος άντρας ο οποίος δεν έχει πολλά στην κατοχή του και τότε, του προτείνει να μείνει στο σπίτι του ώστε να το βοηθήσει επαγγελματικά.

Μπλε Φεγγάρι

Φεστιβαλικά διακεκριμένο ρουμάνικο δράμα. Η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθετικά αλλά έμπειρη υποκριτικά Αλίνα Γκριγκόρε ("Σονάτα σε Κλειστό Δωμάτιο") συστήνεται ως δημιουργός με το υποβλητικό ψυχογράφημα "Μπλε Φεγγάρι", το οποίο απέσπασε το μεγάλο βραβείο στο σημαντικό ισπανικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η ταινία της αφορά μια νεαρή γυναίκα η οποία μετατρέπεται από θύτης σε θύμα, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τη βίαια δυσλειτουργική οικογένειά της, καθώς παλεύει να αποκτήσει ανώτατη εκπαίδευση. Αφορμή για να πάψει να ανέχεται διαδοχικά τραύματα, στέκεται η συγκεχυμένη σεξουαλική εμπειρία που βιώνει με έναν καλλιτέχνη, η οποία την ωθεί να προστατέψει τον εαυτό της.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Ντοκιμαντέρ για τον καταξιωμένο φωτορεπόρτερ Μίσα Μπαρ-Αμ. Για περίπου ενάμιση χρόνο, ο σκηνοθέτης Ραν Ταλ απέκτησε πρόσβαση στο τεράστιο αρχείο αρνητικών του Μπαρ-Αμ, το οποίο αποτελείται από υλικό που συγκέντρωσε ο φωτογράφος στο πέρας περισσότερων από 50 ετών. Μέσα από την ανάδειξη των καρέ, όπου αποτυπώνεται το τίμημα της καταγραφής φρικαλεοτήτων ώστε να διασωθεί η ιστορική αλήθεια, σκιαγραφείται παράλληλα το πορτρέτο του καλλιτέχνη, καθώς επίσης ένας στοχασμός πάνω στις έννοιες της μνήμης, της βίας και της ταυτότητας.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Καθένας και η Μουσική του

Μια μέχρι πρότινος άγνωστη συνομιλία των δύο σκηνοθετών αποκτά νέα μορφή. Μία αδημοσίευτη συζήτηση ανάμεσα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο και το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο και για την έως τότε στάση και πορεία των δύο δημιουργών, για το σχεδιασμό του μελλοντικού τους έργου, για την οντότητα του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και του κινηματογράφου γενικότερα. Η χαμένη η συζήτηση βρέθηκε τυχαία πριν 2 χρόνια και ήταν αφορμή για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο έργο των δύο δημιουργών, στο τοπίο του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και της Ιστορίας μας.

Τιτανικός

Η βραβευμένη με 11 Όσκαρ ταινία φαινόμενο του Τζέιμς Κάμερον επιστρέφει στις αίθουσες σε 3D για την 25η επέτειο από την πρεμιέρα της. Ένας νεαρός τυχοδιώκτης, που ταξιδεύει στην τρίτη θέση, ερωτεύεται μια Αγγλίδα αριστοκράτισσα στο μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού.

Θίασος

Το αριστούργημα που έκανε διεθνώς γνωστό το Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μέσα από την ιστορία ενός θεατρικού "μπουλουκιού" που παίζει την "Γκόλφω" στην ελληνική επαρχία, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος κάνει μία τοιχογραφία της ιστορίας της Ελλάδας, από το 1939 μέχρι το 1952.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.