Η αφίσα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη καρδιά

Αποκαλύφθηκε η οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης που ξεκινά πολύ σύντομα με πλήθος ταινιών τεκμηρίωσης.

tidf25_poster_detail

Ακριβώς ένα μήνα πριν την επίσημη έναρξή του, το επετειακό 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12/3) αποκαλύπτει τη φετινή οπτική ταυτότητά του.

Την αφίσα υπογράφει ο Σουηδός ζωγράφος και εικονογράφος Ντάνιελ Ένγκνεους (Daniel Egnéus), ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Ακολουθεί το σκεπτικό γύρω από την αφίσα:
"Για το πόστερ του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ζητήσαμε από τον καλλιτέχνη να εμπνευστεί από την καρδιά, τον χάρτη μας, τα μάτια μας σε έναν κόσμο που μεγαλώνει και την ίδια στιγμή μικραίνει. Στο σινεμά, στις τέχνες, η καρδιά είναι ένα διαχρονικό σύμβολο, μια υπενθύμιση της ανθρώπινης κατάστασης, είτε αγαλλιάζει, είτε ραγίζει".

Σύμφωνα με το δημιουργό: "Η καρδιά είναι όσα αγαπάμε και όσα αποδοκιμάζουμε. Είναι το αίμα μας και η ψυχή μας και κρύβεται πίσω από κάθε ανθρώπινη ιστορία".

Ακολουθεί το βΒιογραφικό του καλλιτέχνη:
Γεννημένος το 1972 στη Σουηδία, ο Ντάνιελ Ένγκνεους έχει ζήσει τα τελευταία 25 χρόνια στη Στοκχόλμη, την Πράγα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τώρα έχει ως βάση του την Αθήνα. Πολυσχιδής καλλιτέχνης, έχει στο ενεργητικό του επιτυχημένες συνεργασίες με συγγραφείς όπως ο Νιλ Γκέιμαν για το The American Gods Quartet, το οποίο περιλάμβανε περισσότερες από 140 εικονογραφήσεις που εκδόθηκε από την Headline Publishing. Έχει επίσης συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι Chanel/Departures Magazine για να εικονογραφήσει διαδικτυακά τη κολεξιόν του 2017 The Chanel Cruise στην Αβάνα της Κούβας. Συνεργάστηκε, επίσης, με τις Haagen-Dasz, BMW και Pepsi Cola. Το εικονογραφημένο βιβλίο του Lubna and Pebble που αναφέρεται εμμέσως στην προσφυγική κρίση (γραμμένο από τη Wendy Meddour) επιλέχθηκε από το περιοδικό TIME ως ένα από τα 10 καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία του 2019. Τα εικονογραφημένα βιβλία του από τους οίκους Bloomsbury Publishing και Oxford University Press έχουν εκδοθεί σε 22 χώρες.

Βρείτε όλα τα νεότερα για το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εδώ.

tidf25_poster1

tidf25_poster2

tidf25_poster3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Lilo & Stitch": Το TheMamagers.gr σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε στην avant-premiere της πολυαναμενόμενης ταινίας της Disney

Κερδίστε προσκλήσεις για να βρεθείτε στην avant premiere της live-action κινηματογραφικής μεταφοράς της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2025

"Δευτέρες με τη Μελίνα": Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα κάτω από την Ακρόπολη

Το Cine Paris τμά τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ζυλ Ντασέν με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην πιο μαγευτική ταράτσα της Αθήνας.

Το Dare Dance Festival επιστρέφει: 4 ημέρες χορού, τέχνης και κινηματογράφου

Το φεστιβάλ μεταμορφώνει την πόλη σε μια πολύπλευρη σκηνή σύγχρονης τέχνης, χορού και ψηφιακής δημιουργίας, με φετινή θεματική "Η έννοια του Κενού".

Οι 12 ιστορικότερες στιγμές του Φεστιβάλ των Καννών

Την Τρίτη 13 Μαΐου, το "φεστιβάλ των φεστιβάλ" ανάβει τους προβολείς του για 78η φορά και εμείς θυμόμαστε τους σημαντικότερους σταθμούς μιας πορείας γεμάτης κινηματογραφική λάμψη και συγκίνηση.

Πέντε αντισυμβατικές μητέρες της μεγάλης οθόνης για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα με μαμάδες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και μας συγκινούν με την ειλικρίνειά τους.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 15/5

Ένας ποπ σταρ, η κορυφαία ελληνική ταινία του καλοκαιριού και η επάνοδος ενός '90s horror franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.