Η Αγγελική Παπούλια μέλος σε κριτική επιτροπή της Μπερλινάλε

Η διακεκριμένη ηθοποιός πρόκειται να συναποφασίσει τους νικητές του διαγωνιστικού τμήματος Encounters στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η Αγγελική Παπούλια μας μιλά εφ' όλης της ύλης

Η διακεκριμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός Αγγελική Παπούλια, πρόκειται να λάβει μέρος στην κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος Encounters στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Μαζί της στην επιτροπή βρίσκονται οι Ντέα Κολουμπεγκασβίλι (σεναριογράφος, σκηνοθέτρια, visual artist) και ο προγραμματιστής φεστιβάλ Πάολο Μορέτι. Οι τρεις του θα αποφασίσουν σε ποιους θα απονεμηθούν τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και το ειδικο βραβείο της επιτροπής.

Η ελληνική παρουσία στη φετινή Μπερλινάλε δεν περιορίζεται στην Αγγελική Παπούλια, καθώς στη γερμανική πρωτεύουσα πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Βασίλη Κατσούπη με τίτλο "Inside" και πρωταγωνιστή το Γουίλεμ Νταφόε. Επίσης, τη Χρυσή Άρκτο διεκδικεί το γυρισμένο στην Ελλάδα "Music" της Άντζελα Σάνελεκ, όπου μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αργύρης Ξάφης, Σταμάτης Μπακνής, Ελένη Χαλαστάνη, Κωνσταντίνος Λαϊνάς, Άγκαθι Μπόνιτζερ και Αλιόσα Σνάιντερ.

Βρείτε αναλυτικά όλες όλα τα νεότερα για το φετινό φεστιβάλ Βερολίνου εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.

Στο Τέλος Ξυρίζουν το Γαμπρό

Ο δημιουργός τού "I Love Karditsa" ξαναχτυπά με μια αφόρητα κακόγουστη και απίστευτα κακοφτιαγμένη "κωμωδία" παρεξηγήσεων μετά… φόνων (καλλιτεχνικών και μη).