Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το «α» εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες («Skyfall», «1917») που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Η μαγεία της κινηματογραφικής προβολής σε μια σκοτεινή αίθουσα και τα αγνά συναισθήματα που γεννιούνται κατά τη διάρκεια μιας παραμονής σε ένα σινεμά, αποθεώνονται στη νέα ταινία του οσκαρικού Σαμ Μέντες ("American Beauty", "Skyfall", "1917") με τίτλο "Η Αυτοκρατορία του Φωτός".

Στο φιλμ, όπου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν ("Η Ευνοούμενη") και Κόλιν Φερθ, ο πολύπειρος καρατερίστας Τόμπι Τζόουνς και ο ανερχόμενος κάτοχος BAFTA Μάικλ Γουόρντ, η υπόθεση τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην Αγγλία. Σε μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, ένα μεγαλόπρεπο αλλά γερασμένο σινεμά ετοιμάζεται μετά από καιρό για μια λουσάτη πρεμιέρα με σημαντικούς καλεσμένους. Στο ενδιάμεσο, όμως, οι υπάλληλοι του κινηματογράφου έρχονται αντιμέτωποι με πολύπλοκα και άλυτα υπαρξιακά προβλήματα, τα οποία είτε θα τους φέρουν πιο κοντά είτε θα οδηγήσουν τη λειτουργία της αίθουσας σε αβεβαιότητα.

Η "Αυτοκρατορία του Φωτός" απέσπασε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας, χάρη στη φανταστική δουλειά του ζωντανού θρύλου στον κλάδο Ρότζερ Ντίκινς. Ο ίδιος μαζί με όλους τους συντελεστές της ταινίας, μιλά στο αποκλειστικό featurette που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Η "Αυτοκρατορία του Φωτός" κυκλοφορεί στις 2 Φεβρουαρίου από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε το featurette εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.