Νέο διαγωνιστικό τμήμα για παιδιά και νέους στο φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας

Η κορυφαία διοργάνωση διευρύνει το πρόγραμμά της με μια ολόφρεσκη ενότητα.

Λογότυπο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας 2022

Η κορυφαία διοργάνωση για τις ταινίες μικρού μήκους στην Ελλάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, ανακοίνωσε την ένταξη ενός νέου διαγωνιστικού τμήματος στο πρόγραμμά του, το οποίο εγκαινιάζεται στη φετινή 46η διοργάνωσή του (4-10/9).

Ο λόγος για το "Kiddo", την ενότητα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους και έχει επικεφαλής τη Δραμινή ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου, η οποία περιγράφει ως εξής το σκεπτικό του καινούριου τμήματος:
"Δεν υπάρχει πιο σύγχρονος άνθρωπος αυτή τη στιγμή από τα μικρά παιδιά που μπορούν και χειρίζονται τα ψηφιακά μέσα με άνεση και γνώση. Εάν η γνώση αυτή στραφεί προς τις τέχνες μπορεί να δημιουργηθεί ένα φυτώριο καινούργιων καινοτόμων ιδεών. Η συναισθηματική νοημοσύνη και κριτική ικανότητα των παιδιών δημιουργεί το έδαφος για τις κοινωνίες του μέλλοντος.
Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας μέσα από τη πολύχρονη εκπαίδευση στους μαθητές της Δράμας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, παιδικές προβολές και παιδικά εργαστήρια κινηματογράφου.
Με χαρά ανακοινώνουμε το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα Kiddo για ταινίες από κινηματογραφιστές αλλά και από τα ίδια τα παιδιά και εφήβους.
Το διαγωνιστικό τμήμα απευθύνεται σε δημιουργούς για ταινίες για παιδιά & εφήβους με σύγχρονες θεματικές. Δίνεται επίσης την ευκαιρία σε μικρούς δημιουργούς να προβάλλουν τις ταινίες τους. Ταινίες Φτιαγμένες από παιδιά για παιδιά, με στόχο να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τη δική τους αισθητική αντίληψη.
Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας έχει στόχο να προετοιμάσει τους νέους σινεφίλ αλλά και τους μελλοντικούς δημιουργούς στη τέχνη του κινηματογράφου".

disff_poster2022_2
disff_poster2022_2

Η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 46ο φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας έχει ξεκινήσει, τόσο για το τμήμα "Kiddo" όσο και για τα υπόλοιπα της διοργάνωσης. Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν την ταινία τους έως τις 15 Μαΐου για το Εθνικό και Εθνικό Σπουδαστικό πρόγραμμα και έως τις 8 Μαΐου για το Διεθνές, το Διεθνές Σπουδαστικό και το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα "Kiddo".

Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα filmfreeway.com, συγκεκριμένα εδώ:
https://filmfreeway.com/Dramafilmfestival

Θυμίζουμε πως για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2022. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Για συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2023, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 15 ευρώ, ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Για το Διεθνές Σπουδαστικό (ταινίες παραγωγής 2022-2023), το κόστος υποβολής είναι 5 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα.

Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά εδώ: https://www.dramafilmfestival.gr/wp-content/uploads/2023/01/Κανονισμος-όροι-συμμετοχής-2023.pdf

Περισσότερες πληροφορίες:
info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)
Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575
Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.