Όσα έμαθε η ζωή στον Κέβιν Κόστνερ

Ο σημαντικός Αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 68 του χρόνια.

Κέβιν Κόστνερ Lucky Team Studio

'Ηταν 18 Ιανουαρίου του 1955 όταν ο Κέβιν Κόστνερ ήρθε στη ζωή, στο Λίνγουντ της Καλιφόρνια. Παρότι απέρριψε ρόλο για το Platoon του Ολιβερ Στόουν, κατόρθωσε να γνωρίσει την επιτυχία το 1987, συμμετέχοντας στην ταινία "Οι Αδιάφθοροι". Η απογείωσή του βέβαια ήρθε με το "Χορεύοντας με τους Λύκους", το 1990, το οποίο του χάρισε δύο Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες (σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας).

Συμμετείχε σε αρκετές εισπρακτικές επιτυχίες των early 90s όπως τα "Ρομπέν των Δασών" (1991) και "Ο Σωματοφύλακας" (1992). Λατρεύει το γκολφ έχοντας παίξει αρκετές φορές με πρώην Προέδρους των ΗΠΑ και σταρ του ΝΒΑ. Είναι όμως και fan του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα οπαδός της Άρσεναλ, για την οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια-αστραπή στο Λονδίνο, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της.

Τον Απρίλιο του 2012 είχε μιλήσει στο αμερικανικό Esquire, καταθέτοντας τα δικά του μαθήματα ζωής.

Τα μαθήματα ζωής του Κέβιν Κόστνερ

> Μπορείς να μάθεις πολλά περισσότερα για έναν άντρα από αυτά που κάνει και όχι από αυτά που λέει. Εγώ απλά καθόμουν και έβλεπα τι έκανε ο πατέρας μου.

> Αν θέλεις πολύ μία δουλειά αλλά δεν είσαι τόσο καλός όσο κάποιος άλλος υποψήφιος, απλά δούλεψε περισσότερο. Και πιο γρήγορα. Καμία φορά, οι ταλαντούχοι άνθρωποι συνηθίζουν να αργούν.

> Ήμουν πολύ καλός μαθητής μέχρι να μπει στη ζωή μου η άλγεβρα. Δεν μπόρεσα ποτέ να την καταλάβω. Έμεινα πίσω στην εφηβική ζωή μου από αυτό και έχασα την αυτοπεποίθησή μου.

> Οι άνθρωποι βλέπουν συνήθως την επιτυχία του τώρα. Αλλά δεν είναι πρόθυμοι να γυρίσουν το ρολόι πίσω και να δουν τα πράγματα αντίστροφα.

> Δεν μου αρέσουν οι επιφανειακές αναγνώσεις. Προτιμώ τις 4ωρες ταινίες.

> Μου αρέσει να δίνω το χρόνο τους στα πράγματα και τα πρόσωπα. Έτσι σου αποκαλύπτονται πάντοτε περισσότερα από όσα περίμενες.

> Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το Waterworld ήταν μία επιτυχία για μένα. Βγήκαν πολλά λεφτά από αυτή την ταινία. Πάρα πολλά. Αλλά με τόσα που γράφτηκαν, ποιος θα το πιστέψει αυτό;

> Όταν αποκαλύπτεις κάτι για κάποιον, καταστρέφεις τον ήρωα κάποιου άλλου. Δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ αυτό. Ίσως κάποτε κληθείς να το αντιμετωπίσεις και για τον εαυτό σου.

> Βρίσκομαι πλέον σε μία θέση που, οτιδήποτε κι αν κάνω, έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Είμαι σε θέση να αποτύχω γιατί ξέρω πως έχω μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων εκεί έξω που θα με βοηθήσει να το αντιμετωπίσω.

> Ο καθένας πρέπει να απορρίπτει τον κυνισμό. Ότι είναι να έρθει, θα έρθει. Φρόντισε να το αντιμετωπίσεις.

> Χωρίς να το καταλάβεις, κληρονομείς κάποια από τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες του πατέρα σου. Ένα από αυτά είναι πως τα παιδιά σου πιστεύουν πως γνωρίζεις τα πάντα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα.

> Ξέρω όλα όσα ξέρω αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Όταν πεθάνω θα μου λείψουν αρκετά πράγματα: Σπουδαία βιβλία, σπουδαία μουσική. Θα μου λείψουν τα εγγόνια μου και οι άνθρωποί μου.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.