Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 19/1

Η νέα χολιγουντιανού γκλάμουρ ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ και ένα εξαιρετικό ελληνικό δράμα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

babylon_margot_robbie «Βαβυλώνα»

Η νέα χολιγουντιανού γκλάμουρ ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ και ένα εξαιρετικό ελληνικό δράμα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βαβυλώνα

Οσκαρικών προδιαγραφών υπερθέαμα από το σκηνοθέτη του "La La Land". Μάργκο Ρόμπι, Μπραντ Πιτ, Ντιέγκο Κάλβα και Τόμπι Μαγκουάιρ, πρωταγωνιστούν σε ένα λουσάτο φιλμ που "βουτά" στην εποχή που το Χόλιγουντ κλυδωνιζόταν από τις ακολασίες των διασημοτήτων του. Ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ στρέφει την κάμερά του σε μερικούς από αυτούς, αφηγούμενος με φρενίτιδα την αστραπιαία άνοδο και τη ραγδαία πτώση τους από την κορυφή.

Πισω από τις Θημωνιές

Βραβευμένος, φρέσκος κοινωνικός ρεαλισμός από την Ασημίνα Προέδρου. Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Ιερή Αράχνη

Ιρανικό δημοσιογραφικό δράμα γύρω από ένα αιματηρό σερί γυναικοκτονιών. Ένας κατά συρροή δολοφόνος φτάνει να σκοτώνει διψήφιο αριθμό γυναικών με τις αρχές, ωστόσο, να μην κάνουν τίποτα για τη σύλληψή του. Τότε, μια δημοσιογράφος θα φτάσει στα άκρα για να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Άλις, Αγάπη μου

Δραματικό θρίλερ με την Άννα Κέντρικ. Μια γυναίκα απεγκλωβίζεται από τα καταπιεστικά δεσμά του κακοποιητικού συντρόφου της και ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της κατά τη διάρκεια διακοπών με τις καλές φίλες της. Εκείνο που δεν υπολογίζει, ωστόσο, είναι το εκδικητικό μένος του πρώην εραστή της.

Κυριακή της Μητέρας

Ανέφικτοι έρωτες με φόντο το Μεσοπόλεμο. Το 1924 μια νεαρή καμαριέρα καταλήγει μόνη της τη Μέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρά το γεγονός πω εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της ηρωίδας για πάντα.

Η Μικρή Πυροσβέστης

Οι animated περιπέτειες μιας ατρόμητης έφηβης. Από όταν ήταν μικρή, η έφηβη Τζόρτζια ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης όπως ακριβώς και ο πατέρας της, ο οποίος πια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ωστόσο, οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν όταν κάνει την εμφάνισή του ένας μοχθηρός πυρομανής εμπρηστής, ο οποίος εκτός από το να βάζει φωτιές εξαφανίζει τους πυροσβέστες της Νέας Υόρκης. Τότε ο δήμαρχος της πόλης αποφασίζει να ρίξει στη μάχη ακόμα και όσους πυροσβέστες έχουν συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς της Τζόρτζια να υποχρεωθεί να φορέσει ξανά τα στολή με κίνδυνο τη ζωή του. Η μικρή, τότε, μεταμφιέζεται σε αγόρι παίρνει μέρος σε μια αυτοοργανωμένη ομάδα πυροσβεστών για να σταματήσουν τον εμπρηστή.

Ιβάν ο Τρομερός

Ο Σεργκέι Αϊζενστάιν και μια επικών προδιαγραφών σινε-βιογραφία. Παρά τις σκοτεινές απόπειρες εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, ο τσάρος Ιβάν είναι αποφασισμένος να ενώσει σε μία χώρα τα κρατίδια της Ρωσίας πάση θυσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Fundamentals of Cinema: Η "Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη" του Ρομπέρτο Ροσελίνι στον Δαναό

Ο Ρομπέρτο Ροσελίνι αφηγείται τρεις μέρες του Μαρτίου του 1944 στη Ρώμη, η οποία υπό γερμανική πλέον κατοχή βιώνει τη βάναυση συμπεριφορά των κατακτητών