Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη

1,5

Ο Γκάι Ρίτσι προσαρμόζει τη συνταγή του «Mission Impossible» στα χαβαλετζίδικα, καρτουνίστικα μέτρα του, επαναλαμβάνοντας για χιλιοστή φορά τα British cool σκηνοθετικά τρικ του.

Operation_Fortune

Αν το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας κατέβασε ταχύτητες κατά την περίοδο της πανδημίας, ο Γκάι Ρίτσι, αντίθετα, πάτησε το γκάζι στο πάτωμα και ετοίμασε πέντε ταινίες (έχει ήδη τελειώσει τα γυρίσματα του "The Covenant") σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Κι από χολιγουντιανούς κατεργάρηδες του παραμυθιού ("Αλαντίν") ως Βρετανούς γκάνγκστερς που αλληλοεξοντώνονται ("The Gentlemen"), συνέχισε να μένει πιστός στους "αντισυστημικούς" σκληρούς άντρες που κυνηγάνε την καλή their own way, καλή ώρα σαν τον Τζέισον Στέιθαμ.

Ο Βρετανός action star συνάντησε ξανά το σκηνοθέτη ο οποίος τον μετέτρεψε από πρώην πρωταθλητή των καταδύσεων σε ηθοποιό ("Δυο Καπνισμένες Κάνες") στο περσινό "Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται". Απνευστί, από αδίστακτος μαφιόζος μεταμορφώνεται τώρα για χάρη του Ρίτσι στον ακατανίκητο μυστικό πράκτορα Όρσον Φόρτσιουν, ο οποίος αναλαμβάνει, ως μέλος μιας ειδικής ομάδας κατασκόπων, να εμποδίσει την πώληση ενός πιθανότατα άκρως επικίνδυνου όπλου. Ο αγοραστής παραμένει άγνωστος, αλλά μεσάζων είναι ο "βρόμικος" δισεκατομμυριούχος Γκρεγκ Σάιμοντς. Πρώτα λοιπόν πρέπει να φτάσουν σ’ αυτόν, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να στρατολογήσουν, εκβιάζοντάς τον με πικάντικες αποκαλύψεις, τον χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φραντσέσκο.

Ο Γκάι Ρίτσι προσαρμόζει τη συνταγή του "Mission Impossible" στα χαβαλετζίδικα, καρτουνίστικα μέτρα του, εγκαταλείποντας την αφηγηματική σοβαρότητα του "Οργισμένου Άντρα" και επιστρέφοντας στο χιουμοριστικά περιπετειώδες ύφος του "Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.". Με τους Άιβαν Άτκινσον και Μαρν Ντέιβις, συνσεναριογράφοι του με τους οποίους τα έχει βρει τον τελευταίο καιρό, κατασκευάζουν μια generic πλοκή βασισμένη σε αυτόνομες σκηνές δράσης (μια σε ένα αεροδρόμιο, μια άλλη σ’ ένα γιοτ, μια τρίτη σε μια τούρκικη έπαυλη…), την οποία εκείνος ξετυλίγει επαναλαμβάνοντας για χιλιοστή φορά τα British cool σκηνοθετικά τρικ του. Σε γενικές γραμμές δεν χάνει τον έλεγχο, αν και από τα κλωτσομπουνίδια και τους γραφικούς χαρακτήρες ως τις αστείες ατάκες και τις σεναριακές ανατροπές, όλα πατούν σε μια τόσο αναγνωρίσιμη πατέντα που κάθε παρεκτροπή θα έμοιαζε… προσβολή για τους γκαϊριτσικούς fans.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη

Operation Fortune: Ruse de Guerre
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 114 '
  • Γκάι Ρίτσι

Μέλος μιας ειδικής ομάδας μυστικών πρακτόρων, η οποία θα συμπεριλάβει ως δόλωμα ένα δημοφιλή σταρ του Χόλιγουντ, ο Όρσον Φόρτσιουν αναλαμβάνει να σταματήσει την πώληση ενός άκρως επικίνδυνου όπλου από τον δισεκατομμυριούχο Γκρεγκ Σάιμοντς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.