Cinema mixtape: Τα καλύτερα soundtracks του 2022 (playlist)

Elvis «Elvis»

Εάν πέρσι υπήρξε ένα κομμάτι που κυρίαρχησε στα σινεφίλ ακουστικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το οποίο δεν ήταν άλλο από το "What a Life" των Scarlet Pleasure που ακουγόταν στο "Άσπρο Πάτο" (Τόμας Βίντερμπεργκ), το 2022 υπήρξε μια ανάκαμψη στη δημοφιλία των πρωτότυπων scores.

Την αρχή έκανε το soundtrack του "Batman" (Ματ Ριβς), στο οποίο ο πολύπειρος Michael Giacchino απογείωσε το βλοσυρό ύφος της υπερηρωικής περιπέτειας με ταιριαστά θεοσκότεινες συνθέσεις. Βέβαια, δεν προσπερνάμε το σουξέ που γνώρισε χάρη στην ίδια ταινία το κομμάτι "Something in the Way" των Nirvana, το οποίο ταίριαξε άψογα στο κλίμα.

the_batman_catwoman
"The Batman"

Από την άλλη, έχουμε να ευχαριστούμε την Doja Cat για άλλο ένα banger, χάρη στη συμμετοχή της στο "Elvis" (Μπαζ Λούρμαν) με το τραγούδι "Vegas". Την ίδια περίοδο και σε τελείως διαφορετικό στιλ, μία ακόμα γνωστή μουσικός ξεχώρισε με την κινηματογραφική δουλειά της. Ο λόγος για την εξαιρετική Chelse Wolfe η οποία στο horror "Χ" (Τάι Γουέστ) παραδίδει το στοιχειωτικό "Oui Oui Marie", το οποίο κυκλοφόρησε και ως single με αφορμή την ταινία.

Τέλος, το πιο πλήρες, επικό και διαπεραστικό soundtrack ηρθε από το δίδυμο των Robin Carolan και Sebastian Gainsborough για τον "Άνθρωπο απ' τον Βορρά". Ένα score που ανταγωνίζεται σε όγκο τις τιτάνιες σε μέγεθος εικόνες του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Έγκερς, με αποτέλεσμα η φιλόδοξη ταινία να μη νοείται δίχως αυτό.

Τις επιλογές μας από τα καλύτερα soundtracks του 2022 μπορείτε να τις ακούσετε παρακάτω.

Cinema mixtape 2022 - τα καλύτερα soundtracks του 2022:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.