Army Baby

1

Ελάχιστες υποφερτές στιγμές (δυο ερμηνείες, τρεις ατάκες…) επιβιώνουν μιας υποσχόμενης ιδέας, η οποία διεκπεραιώνεται με τηλεοπτική αισθητική και προχειρότητα.

Army_baby

Έχοντας ξεκινήσει γυρίσματα σχεδόν πριν τρία χρόνια, η καινούρια ταινία του Γιώργου Κορδέλλα ("Η Ρόζα της Σμύρνης") φτάνει επιτέλους στις αίθουσες κουβαλώντας μια υποσχόμενη αρχική ιδέα: παραμονές Χριστουγέννων σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένα ταξί παραδίδει ένα μωρό στον νεαρό στρατιώτη Γιάννη Κοντογιάννη. Μέχρι να βρεθεί λύση, οι φαντάροι της μονάδας αποφασίζουν να βοηθήσουν τον ανεύθυνο, γυναικά και απελπισμένο πλέον υποτιθέμενο πατέρα, "υιοθετώντας" το βρέφος κρυφά από τους ανωτέρους τους.

Δεν περιμένει κανείς την καινούρια "Λούφα και Παραλλαγή". Αυτό, όμως, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια αξιοπρεπή λαϊκή κωμωδία διεκπεραιώνεται με τη γνωστή τηλεοπτική αισθητική και προχειρότητα, αδικώντας άλλοτε "αστείες" σκηνές (η κακογυρισμένη αρχή), άλλοτε ερμηνείες (τα αγγλικά του διοικητή) κι άλλοτε την ομαλή αφηγηματική εξέλιξη της ιστορίας (το εντελώς τσαπατσούλικο φινάλε με την ανάκτηση του μωρού). Παρ’ όλα αυτά, ελάχιστες υποφερτές στιγμές (ο φιλότιμος Λουκάς Κυριαζής, δυο ευρήματα, τρεις ατάκες…) καταφέρνουν να επιβιώσουν και πιθανότατα να γοητεύσουν τους καλοπροαίρετους οπαδούς της ελληνικής (φαρσο)κωμωδίας.

Ελλάδα. 2022. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Army Baby

1
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 95 '
  • Γιώργος Κορδέλλας

Παραμονές Χριστουγέννων σε ένα στρατόπεδο του Έβρου. Ένα ταξί παραδίδει ένα μωρό στον νεαρό στρατιώτη και υποτιθέμενο πατέρα του Γιάννη Κοντογιάννη. Μέχρι να βρεθεί λύση, οι φαντάροι της μονάδας αποφασίζουν να τον βοηθήσουν, «υιοθετώντας» το κρυφά από τους ανωτέρους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.