"Μην πιστεύεις την αλήθεια": Βιβλίο για τον Τζον Κασαβέτη από τη CineDogs

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα για τις 11 από τις 12 ταινίες που συγκροτούν τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, με τις ελληνικές ρίζες, ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες που ασχολήθηκαν με τον ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Μην πιστεύεις την αλήθεια

Η κινηματογραφική έκδοση "Τζον Κασαβέτης - Μην πιστεύεις την αλήθεια" κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας, από τις εκδόσεις Κυψέλη. Πρόκειται για ένα εγχείρημα της κινηματογραφικής σελίδας CineDogs.

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα για τις 11 από τις 12 ταινίες που συγκροτούν τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη, με τις ελληνικές ρίζες, ενός από τους πρώτους σκηνοθέτες που ασχολήθηκαν με τον ανεξάρτητο κινηματογράφο. Το καλλιτεχνικό σκηνοθετικό του στυλ φημίζεται για την ικανότητά του να αφηγείται ρεαλιστικές ιστορίες.

Ο σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους γράφει, μεταξύ άλλων, στο εξώφυλλο του βιβλίου : "Οι ταινίες σου είναι για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την έλλειψή της, τη μοναξιά, τη χαρά, τη λύπη, την έκσταση και την ανθρώπινη βλακεία. Για την αεικίνητη φύση μας, τη μέθη της ζωής, το σθένος και τη λαγνεία, την αδυναμία επικοινωνίας και τον φόβο. Πάνω απ’ όλα, όμως, μιλάνε για την αγάπη και μας ταξιδεύουν πιο μακριά από τη μελέτη οποιασδήποτε αφηγηματικής φόρμας. Ναι, είσαι σπουδαίος σκηνοθέτης, ένας από τους αγαπημένους μου. Αλλού είναι η ουσία όμως: στο γεγονός ότι οι ταινίες σου φωτίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η αλήθεια του σελιλόιντ και η ομορφιά, παραξενιά και πολυπλοκότητα της ανθρώπινης εμπειρίας είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Τζον Κασαβέτη, σου βγάζω το καπέλο. Και το κρατάω στο ύψος της καρδιάς".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.