Στο Σκοτάδι

3

Αληθινή ιστορία που ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλίστικης πολιτικής καταγγελίας, μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα της με στοιχεία ταινίας θρίλερ.

Sto_skotadi

Βασισμένος σε αληθινά περιστατικά και ένα παιδικό γράμμα το οποίο διαβάστηκε στον ΟΗΕ, ο Ντούσαν Μίλιτς επιστρέφει στα μετεμφυλιακά Βαλκάνια και περιγράφει τον τρόμο που βιώνει κάθε νύχτα η μικρή Μίλιτσα, ο παππούς και η μητέρα της (ο πατέρας της αγνοείται). Οικογένεια Σέρβων του Κοσόβου που ζει μέσα στο δάσος, οχυρώνεται όταν έρχεται το βράδυ για να προστατευτεί από έναν αόρατο εχθρό που κάνει ζημιές στο υποστατικό της. Η διεθνής στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να τους προστατέψει, οι ομοεθνείς οικογένειες εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη το χωριό. αλλά ο παππούς της Μίλιτσα αρνείται πεισματικά να αφήσει το σπίτι του.

Ο έντονος ρεαλισμός αγγίζει την ντοκιμαντερίστικη αμεσότητα, αλλά ο Μίλιτς ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλίστικης πολιτικής καταγγελίας μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα του με στοιχεία ταινίας θρίλερ. Η φρίκη του πολέμου παίρνει μπρος στο φακό του τη μορφή του σκοταδιού, το οποίο σκηνοθετείται ως ανίκητη, μεταφυσική απειλή. Κι ο τρόμος που έχει αφήσει πίσω του αυτός ο εμφύλιος γίνεται πλέον βαθιά υπαρξιακός.

Σερβία, Δανία, Βουλγαρία. 2022. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FILMCENTER ΤΡΙΑΝΟΝ

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Σκοτάδι

Mrak / Darkling
3
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ντούσαν Μίλιτς

Μετά το τέλος του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, μια οικογένεια Σέρβων του Κοσσόβου βιώνει κάθε βράδυ μια δοκιμασία τρόμου, η οποία έχει αναγκάσει όλες σχεδόν τις ομοεθνείς οικογένειες να εγκαταλείψουν το χωριό. Η διεθνής στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να τους προστατέψει, αλλά η οικογένεια της μικρής Μίλιτσα αρνείται να αφήσει το σπίτι της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.