Τα 5 must-see στο διαδικτυακό 13ο Ethnofest

Αυτά είναι τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στη ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

the_andean_screen2 «Η Οθόνη των Άνδεων» / ©Patricio Artero, Yaquispampa school

Μετά από τις επιτυχημένες δια ζώσης προβολές, το 13ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου - Ethnofest μεταφέρει τις δράσεις του διαδικτυακά, προσφεροντας μερικές από τις ταινίες του προγράμματός του online στην πλατφόρμα που θα βρείτε εδώ έως τις 4/12. Οι τίτλοι που ακολουθούν αποτελούν και τα must see που δεν πρέπει να χάσετε όσο είναι διαθέσιμα.

Στη Ροή των Λέξεων (Ελιάν Έστερ Μποτς)

Η ταινία παρακολουθεί τις αφηγήσεις τριών διερμηνέων του Ειδικού Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, οι οποίοι μετέφραζαν συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων και αυτουργών παγώνοντας κάθε συναισθηματική συμμετοχή. Κόντρα στον ρόλο που έχουν μάθει να παίζουν στη δικαστική σκηνή, το φιλμ δίνει την ευκαιρία σε αυτά τρία πρόσωπα να πρωταγωνιστήσουν και να ακουστούν.

Οθόνη των Άνδεων (Καρμίνα Μπαλαγκουέρ)

the_andean_screen

Η ταινία παρακολουθεί τις αφηγήσεις τριών διερμηνέων του Ειδικού Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, οι οποίοι μετέφραζαν συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων και αυτουργών παγώνοντας κάθε συναισθηματική συμμετοχή. Κόντρα στον ρόλο που έχουν μάθει να παίζουν στη δικαστική σκηνή, το φιλμ δίνει την ευκαιρία σε αυτά τρία πρόσωπα να πρωταγωνιστήσουν και να ακουστούν.

Δέκα επί Δέκα (Τζέιμι Λ. Μπένετ)

Η Τζέσικα και ο άντρας της έχουν ένα αμερικάνικο εστιατόριο στην Jeju της Νότιας Κορέας. Έπειτα από την εμφάνισή τους σε μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της χώρας, το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με το σοκ της πρωτόγνωρης τηλεοπτικής φήμης προσπαθώντας να ισορροπήσει στα θολά όρια μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.

Αναζητώντας Άλογα (Στέφαν Πάβλοβιτς)

looking_for_horses

Η ταινία αποτελεί ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη σύνδεση ανάμεσα στη γλώσσα, τη φιλία και το τραύμα. Ο σκηνοθέτης και ένας ψαράς που ζει απομονωμένος σε μια λίμνη αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό παρά τις δυσκολίες επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν. Ο κόσμος της λίμνης λειτουργεί ως ένα συμβολικό σκηνικό για έναν κόσμο διασπασμένο και έναν τόπο διερρηγμένο.

Πριγκίπισσα (Στεφανία Μουρέσου)

To τράφικινγκ φέρνει τη Νιγηριανή Πριγκίπισσα στη Σαρδηνία, όπου οι πρωτόγονες δοξασίες του ανιμισμού συγκεράζονται με τις Χριστιανικές θρησκείες και τις πρόσφατες λατρείες της Νιγηριανής ευαγγελικής εκκλησίας. Η άγραφη βιογραφία της Πριγκίπισσας αποκαλύπτει μια ιστορία τράφικινγκ και προκαταλήψεων, με την ίδια να προχωράει σε μια επιλογή που ακόμα δεν της χαρίζει την ελευθερία από την κατάρα που κουβαλάει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.