Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 8/12

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 11 ταινίες πρόκειται σύντομα να βρεθούν στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Lefkos_thoryvos

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 11 ταινίες πρόκειται σύντομα να βρεθούν στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Λευκός Θόρυβος

Ο Νόα Μπάουμπακ διασκευάζει Ντον ΝτεΛίλο. Μια τυπική μεσοαστή αμερικανική οικογένεια, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις πιέσεις της ρουτίνας, την ώρα που η σχέση των γονέων κινδυνεύει με ρήξη και μια τοξική απειλή κάνει την απειλητικά αιφνιδιαστική εμφάνισή της.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Βίκι Κριπς και Γκασπάρ Ουλιέλ σε κινηματογραφικούς έρωτες. Μια γυναίκα που ζει έναν πολυετή ευτυχισμένο έρωτα, αντιμετωπίζει ξαφνικά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητές της. Αφορμή για μια από τις ριζικές αλλαγές στη ζωή της, γίνεται το μπλογκ ενός Νορβηγού, ο οποίος μιλά με ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια για τη δική του περιπέτεια υγείας. Τότε εκείνη αποφασίζει να ταξιδέψει και να το γνωρίσει, αδιαφορώντας για τις κατακλυσμιαίες επιπτώσεις στη σχέση της.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Δράμα εποχής της Ίλντικο Ενιέντι ("Η Ψυχή και το Σώμα"). Με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές τους Λεά Σεϊντού και Λουί Γκαρέλ, η Ενιέντι αφηγείται μια τραγική ρομαντική ιστορία στο Παρίσι του 20ου αιώνα. Τότε, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς, όμως, ένας γάμος που ξεκινά σαν χαριτωμένο αστείο σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια.

Οι Πέντε Διάβολοι

Γαλλικό φιλμ μαγικού ρεαλισμού με την Αντέλ Εξαρχόπουλος. Η Βίκι είναι ένα κορίτσι με πρωτοφανές χάρισμα: έχει την ικανότητα να αναπαράγει οποιοδήποτε άρωμα της αρέσει. Όσα ξεχωρίζει, τα συλλέγει σε βάζα τα οποία ταξινομεί σχολαστικά. Σε ένα από αυτά έχει αιχμαλωτίσει το άρωμα της μητέρας της, για την οποία τρέφει μια υπερβολική μα άγρια αγάπη. Όταν στις ζωές τους εισβάλλει η αδερφή του πατέρα της, η Βίκι αναπαράγει τη μυρωδία της μητέρας της η οποία, όμως, μαγικά αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά της οικογένειας.

Ησυχία 6-9

Δυστοπία και ρομαντισμός σμίγουν στο ντεμπούτο του Χρήστου Πασσαλή. Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

R.M.N.

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κριστιάν Μουντζίου. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ένας άντρας αφήνει τη δουλειά του στη Γερμανία και επιστρέφει στον τόπο του, ένα πολυεθνικό χωριό της Τρανσυλβανίας. Εκεί τον περιμένουν η σύζυγός του, αλλά και η πρώην ερωμένη του, ο γιος του που ζει κυριευμένος από φοβίες και ο καταπονημένος ηλικιωμένος πατέρας του. Όταν, όμως, στο τοπικό εργοστάσιο εμφανιστούν κάποιοι νέοι εργάτες, οι ισορροπίες στην τοπική κοινωνία διαταράσονται έντονα.

Καραγκιόζης The Movie

Ο ήρωας του θεάτρου σκιών περνά στη μεγάλη οθόνη. Ο διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει ένα δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη ο οποίος τον πείθει για τις δήθεν φιλολογικές ικανότητές του και τότε, η αναζήτηση λαμβάνει τέλος. Για πόσο καιρό όμως η αλήθεια θα μένει στην αφάνεια;

Στο Σκοτάδι

Αντιπολεμικό σέρβικο δράμα. Η μικρή Μίλισα μεγαλώνει με τον παππού και τη μητέρα της σε ένα απομονωμένο σπίτι, στα δάση του Βόρειου Κοσόβου. Την ημέρα πάει σχολείο με ένα άρμα των κυανόκρανων. Μόλις πέσει η νύχτα, κρύβεται πίσω απ' την αμπαρωμένη πόρτα και ακούει το δάσος να ζωντανεύει. Στο σκοτάδι, όμως, κατοικεί μόνο ένα απροσδιόριστο κακό που κοντοζυγώνει.

Άγρια Νύχτα

Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ ("Stranger Things") σε ρόλο Άγιου Βασίλη. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλει στην έπαυλη μιας πλούσιας οικογένειας, παίρνοντας όλους όσους βρίσκονται μέσα για ομήρους. Ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένοι για έναν μαχητή-έκπληξη: ο Άγιος Βασίλης τυγχάνει να βρίσκεται στη γειτονιά και πολύ σύντομα θα δείξει στους κακοποιούς ότι δεν είναι και τόσο άγιος.

Dragon Ball Super: Super Hero

Ο υπερδύναμος Γκόκου αντιμέτωπος με νέους anime εχθρούς. Ο Στρατός της Κόκκινης Κορδέλας από το παρελθόν του Γκόκου επιστρέφει οπλισμένο με νέα ανδροειδή και μαζί συγκρούονται με το Σαγιάν και τους πιστούς συντρόφους του.

Η Πηγή των Παρθένων

Οσκαρικός Ίνγκμαρ Μπέργκμαν του 1960. Στην επαρχιακή Σουηδία του 14ου αιώνα η μοναχοκόρη μιας οικογένειας χωρικών βιάζεται και δολοφονείται από δύο γιδοβοσκούς. Μαζί με τον μικρό τους αδερφό, αυτοί καταφεύγουν το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας της κοπέλας, η μάνα της οποίας αναγνωρίζει το ματωμένο φόρεμά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.