Ο οσκαρικός Ανγκ Λι και ο γιος του ετοιμάζουν ταινία για τη ζωή του Μπρους Λι

Η βιογραφία φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σκηνοθέτη ο οποίος μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του θρυλικού ηθοποιού και αρτίστα των πολεμικών τεχνών.

bruce_lee_enter_the_dragon «Enter the Dragon»

Παρότι υπήρξε ένα εμβληματικό πρόσωπο του Χόλιγουντ, το οποίο μετέτρεψε τις πολεμικές τέχνες σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο μέσω των επιτυχημένων περιπετειών όπου πρωταγωνίστησε στα '70s, ο αμίμητος Μπρους Λι μέχρι σήμερα δεν τιμήθηκε έως σήμερα με μια βιογραφία αντάξια του στίγματός του στην ποπ κουλτούρα.

Παρόλο που ήδη τρία χρόνια μετά τον τραγικά πρόωρο θάνατό του σε ηλικία 32 ετών, κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία εμπνευσμένη από τη ζωή τουα ("Bruce Lee: The Man, The Myth"), ούτε εκείνη αλλά ούτε και όσες τη διαδέχθηκαν, με εξαίρεση ίσως το "Ντράγκον: Η Ζωή του Μπρους Λι" (Ρομπ Κόεν, 1993), αποδείχθηκαν επαρκείς.

Αυτό, όμως, ενδέχεται να αλλάξει, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, ο βραβευμένος με Όσκαρ Ανγκ Λι ("Το Μυστικό του Brokeback Mountain", "Προσοχή: Πόθος") ετοιμάζει φιλμ βασισμένο στη ζωή του Μπρους Λι, με πρωταγωνιστή μάλιστα το γιο του σκηνοθέτη Μέισον. Το σενάριο υπογράφει ο Νταν Φάτερμαν ("Truman Capote", "Foxcatcher").

bruce_lee_the_way_of_the_dragon
"The Way of the Dragon"

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται σιωπηλά στα σκαριά από τον Ανγκ Λι εδώ και πολύ καιρό, ο οποίος ας μην ξεχνάμε πως γνωρίζει καλά από ταινίες πολεμικών τεχνών, έχοντας φέρει στις μεγάλες οθόνες το εξαιρετικό "Τίγρης και Δράκος" (2000), το οποίο στις ΗΠΑ παραμένει η πιο επικερδής διεθνής παραγωγή στην ιστορία του box office. Ο σκηνοθέτης δήλωσε σχετικά με τη βιογραφία: "Δίχως να είχε γίνει ποτέ αποδεκτός ως εντελώς Αμερικανός ή Κινέζος, ο Μπρους Λι υπήρξε μια γέφυρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, συστήνοντας στον κόσμο το κινέζικο Κουνγκ Φου, ένας επιστήμονας της πάλης και ένας εμβληματικός καλλιτέχνης που έφερε επανάσταση στο πεδίο των πολεμικών τεχνών και του σινεμά δράσης. Νιώθω χρέος να αφηγηθώ την ιστορία αυτού του ασύλληπτου ανθρώπου, ο οποίος αποζητούσε το ανήκειν, κατείχε μια αδιανόητη πυγμή και ο οποίος, μέσα από ακούραστη σκληρή δουλειά, έκανε τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα".

Όσο για το Μέισον Λι, ο γιος του σκηνοθέτη τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύει σκληρά ώστε να ανταποκριθεί στην πρόκληση του ρόλου. Διαθέτει υποκριτική εμπειρία, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε παλαιότερη ταινία του Ανγκ Λι ("Billy Lynn's Long Halftime Walk"), ενώ μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στο "Hangover 2" (Τοντ Φίλιπς). Στην Ασία, έχει βρεθεί δύο φορές υποψηφίος στα βραβεία Golden Horse για τους β' ρόλους του στις ταινίες από το Χονγκ Κονγκ "Limbo" και "Who Killed Cock Robin".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.