Όλα όσα έμαθε η ζωή στον Βενσάν Κασέλ

Ο δημοφιλής ηθοποιός σήμερα κλείνει τα 56 του χρόνια και αυτές είναι οι δικές του αλήθειες.

Βενσάν Κασέλ

Οι γυναίκες τον θεωρούν γοητευτικό, οι άντρες από την άλλη πάρα πολύ τυχερό γιατί δε μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό στα μάτια τους. Και δεν πρόκειται για εικασίες, ο Βενσάν Κασέλ πέρα από εξαιρετικός ηθοποιός, έχει υπάρξει παντρεμένος επί 18 χρόνια με το είδωλο που λέγεται Μόνικα Μπελούτσι και πέντε χρόνια μετά το χωρισμό τους έκανε ένα δεύτερο γάμο με το 25χρονο τότε μοντέλο Τίνα Κουνακέι από την οποία απέκτησε την τρίτη του κόρη. 

Με αφορμή τα σημερινά 56α γενέθλιά του -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 23 Νοεμβρίου του 1966- ρίχνουμε μία ματιά σε όσα έλεγε το 2013 στο βρετανικό Esquire. 

>Μόλις άρχισα να γίνομαι λίγο πιο αναγνωρίσιμος, ένιωσα πολύ πιο ήρεμος και προσπαθούσα λιγότερο να εμφανιστώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με ενδιέφεραν πολύ περισσότερο τα ρούχα όταν ήμουν νεότερος. Έχει να κάνει με τη διακριτικότητα. Αυτό που λέγεται "γαλλικό άγγιγμα", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Χαμηλό προφίλ και κάπως κομψό χωρίς να είναι κραυγαλέο. Ο πατέρας μου ήταν πολύ έτσι. Ήταν ηθοποιός και χορευτής.

>Γυναίκες; Ακόμα το δουλεύω αυτό το θέμα. Δεν έχω τελειώσει τις σπουδές μου. Θα έλεγα ότι είμαι τόσο χαρούμενος που είναι τριγύρω. Αυτό είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Αυτό είναι που με κάνει να ξυπνάω το πρωί — ακόμη  περισσότερο από τη δουλειά, πραγματικά.

>Μεταξύ μας αυτό, έχω ελαττώματα, αλλά, φυσικά, δεν πρόκειται να αφήσω να γραφτούν σε περιοδικό. Ας το πούμε έτσι. Αλλά ναι, έχω κακές συνήθειες… και τις αγαπώ!

>Πέρασα πολύ χρόνο στο οικοτροφείο. Αυτό είναι κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στα παιδιά μου. Νομίζω ότι αν κάνεις παιδιά, πρέπει να τα φροντίζεις, διαφορετικά ποιο είναι το νόημα; Υπάρχουν πολλά πράγματα που λένε οι γονείς ότι είναι καλά για τα παιδιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το λένε επειδή είναι καλό για τους γονείς.

>Μετακομίζω μόνιμα στο Ρίο με την οικογένειά μου. Είναι ένα από τα μέρη που έχουν απομείνει στον κόσμο όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν και να ασχολούνται πολύ με την ποίηση σε καθημερινή βάση. Νιώθω ότι το χάσαμε κάπως αυτό εδώ στην Ευρώπη.

>Μάλλον φαίνομαι λίγο περίεργος. Παράξενος αλλά με αυτοπεποίθηση. Δεν είμαι σα μοντέλο ή κάτι τέτοιο. Πάντα το συγκρίνω αυτό με το να φοράς καπέλο. Μπορείς να φορέσεις το πιο περίεργο καπέλο, αλλά αν νομίζεις ότι είναι cool, τότε θα φαίνεσαι κιόλας cool.

>Πώς ένιωσα την ημέρα του γάμου μου; Ήμουν πολύ θυμωμένος γιατί δεν είχαμε χρόνο να το κάνουμε και έπρεπε να βιαστώ. Ήμασταν μόνο εμείς οι δύο, πραγματικά. Φορούσα σορτς. Διαφορετικά θα χρειαζόταν πολύς χρόνος, οπότε είπαμε: "Εντάξει, ας παντρευτούμε και μετά θα καλέσουμε κόσμο". Είμαστε μαζί 18 χρόνια [ο Cassel τότε ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Μόνικα Μπελούτσι]. Όπως λέω, αν λειτουργεί, μην το φτιάξεις.

>Τα καλά παιδιά πρέπει να είναι λίγο "βρώμικα" διαφορετικά είναι απλά βαρετά. Οι κακοί, αν είναι μόνο βρώμικοι, τότε δεν είναι ενδιαφέροντες, οπότε πρέπει να βρεις κάτι καλό σε αυτούς.

>Τα σαράντα σου είναι υπέροχα. Έχεις αρκετά χρήματα για να κάνεις αυτό που θέλεις και γνωρίζεις τον εαυτό σου περισσότερο. Επιπλέον, είμαι ακόμη αρκετά δυνατός για να κάνω τα περισσότερα από τα πράγματα που έκανα παλιά. Οπότε αυτή τη στιγμή είναι καλά. Σε 10 χρόνια δεν ξέρω.

>Είναι ή τώρα ή ποτέ. Αυτό είναι απλό να το λες, αλλά το να ζεις έτσι δεν είναι καθόλου εύκολο, λυπάμαι. Πρέπει να είσαι αρκετά συνειδητοποιημένος ώστε να βλέπεις τις καταστάσεις καθώς περνούν από μπροστά σου και να μπορείς να πιάσεις τη στιγμή, όποια κι αν είναι αυτή. Πολλές φορές, απλά δεν βλέπεις τη στιγμή όταν χασμουριόσουν και μετά είναι πολύ αργά.

>Θα ήθελα να μη χάνω τον χρόνο μου με βλακείες και απλώς να απολαμβάνω ό,τι έχει απομείνει από αυτό που έχουμε.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.