Τέλος Χρόνου

3

Η κατάσταση της σύγχρονης παιδείας μέσα από τα μάτια μιας νεοελληνικής γενιάς η οποία ετοιμάζεται να ενηλικιωθεί. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων.

Telos_xronou

Όπως και στο "Citizen Xenos" (2018), το οποίο διερευνούσε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στη ζωή έξι χαρακτήρων, έτσι και στο "Τέλος Χρόνου" ο Λουκάς Παλαιοκρασάς φιλτράρει την κοινωνικοπολιτική κριτική του μέσα από απλές ανθρώπινες ιστορίες. Αυτές των Σοφία, Λορντ, Νίκου και Αλέξανδρου, μαθητών της τρίτης λυκείου οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το προσωρινό κλείσιμο του σχολείου τους και ο covid-19 τους αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ακολουθώντας τους στη σχολική καθημερινότητά τους, το καταγραφικό χρονικό του Παλαιοκρασά διασταυρώνει τις απόψεις τους, όσο κι εκείνες των συμμαθητών και καθηγητών τους πάνω σε μικρά και μεγάλα, αστεία και σοβαρά, εφήμερα και διαχρονικά προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την κατάσταση της σύγχρονης παιδείας και απλώνονται στις τέσσερις γωνιές της αντιφατικής νεοελληνικής πραγματικότητας. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων το οποίο κοιτάζει καλειδοσκοπικά και χωρίς έτοιμες απαντήσεις τις αγωνίες μιας αμήχανης νέας γενιάς μπροστά στην πρόκληση της ενηλικίωσής της.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄

Περισσότερες πληροφορίες

Τέλος Χρόνου

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Λουκάς Παλαιοκρασάς

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές τρίτης λυκείου, αντιμέτωποι με την πίεση των πανελλήνιων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου τους και ο Covid-19 τούς αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.